Читај ми!

Вујошевић јури рекорде

Трофејни стручњак Душко Вујошевић званично је четврти пут постао тренер кошаркашког клуба Партизан. Душко Вујошевић постао је први стручњак у историји који је потписао уговор на неодређено време. Обећао је да ће учинити све да актуелни рекорд од 11. узастопних шампионских титула учини још недостижнијим, али и истакао да има трему као и први пут.

"Знам да мом претходнику Влади Јовановићу није било лако када је пре две године постао први тренер, али неће ни мени бити, јер сада клуб има 11 освојених титула заредом. Не верујем да ће тај рекорд икада бити оборен. Трудићу се да тај резултат учиним још тежим за свакога ко жели да прекине овај низ", рекао је Вујошевић на промоцији у Клубу спортиста на стадиону Партизана, која је трајала пуних сат времена.

Вујошевић је истакао да Партизан, као и свих претходних година, ради у изузетно тешким условима.

"Ситауција је тежа него кад сам долазио прошли пут. Нереално је и неразумно очекивати врхунске резултате ако нису испуњени ни минимални услови за рад. У спорту се често време рада и време резултата не поклапају. Неки мисле да је наше време прошло, а ја сматрам да време за друге још није дошло", констатовао је Вујошевић, који још није формирао стручни штаб, али је навео да је главни кандидат за место првог помоћника Милан Минић, који има још неке понуде, па то још није дефинитивно.

Вујошевић је најавио да постоји могућност и да остане на функцији председника Спортског друштва Партизан.

"То ћемо решити у нашој кући. У принципу, ова функција је више протоколарна. Једини сукоб интереса који може да постоји јесте то што, рецимо, као председник Спортског друштва могу да сменим председника кошаркашког клуба", нашалио се Вујошевић.

Нови-стари тренер Партизана најавио је и промене у играчком кадру и навео да ће циљ у наредном периоду бити да поново постане фабрика добрих младих играча за Европу и НБА лигу.

Он је прокоментарисао и ситуацију у Црвеној звезди.

"Драго ми је када чујем да је неки клуб смањио свој дуг за 12 милиона евра. Једино се питам како су претходно потрошене те паре и на који начин и којим резултатима је успео да врати новац.

Вујошевић је потврдио да је имао изузетно озбиљну понуду Цибоне.

"Цибона је на један господски начин показала велику жељу да дођем тамо. Да није постојала опција са Партизаном отишао бих у Загреб. Нико не треба да мисли да нисам отишао зато што је реч о Хрватима".

Према његовим речима, од младих играча ће очекивати да потпуно буду посвећени кошарци и неће дозволити да их "аконтационо проглашавају великим играчима".

Такође, нагласио је да му, без обзира на све што је урадио у Партизану, неће недостајати мотива.

"Током претходног боравка у клубу успеси су, на неки начин, почели да ме даве и притискају. Плашио сам се да би сваки евентуални неуспех срушио све претходне успехе. Сада сам се поприлично одморио и изгубио сам поменути страх и имам потребу да опет будем користан", закључио је Вујошевић.

"Имам исту трему као и први пут када сам преузимао место тренера. Партизан је мој природни амбијент, овде најбоље радим и зато сам прихватио позив. Имао сам понуда и из других држава, али моја мана је што не функционишем најбоље ван Београда и Партизана. Просто је, као што неки људи тешко спавају у хотелима", објаснио је Вујошевић.

Он је истакао да је његов претходник, али и некадашњи асистент Влада Јовановић, сјајно радио у последње две године.

"Освојио је пет трофеја и показао да заслужује да се једног дана поново врати у Партизан. Није му било лако да ме наследи, али после 11. титуле заредом, ни мени није сада лако. Обећавам максималан рад, па нека буде борба непрестана", поручио је Вујошевић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару