Читај ми!

Краљ постао мушкарац

Мајами освојио титулу шампиона НБА лиге. Леброн Џејмс постао мушкарац. Кевин Дурант и Оклахома снага са којом сви остали тимови морају да рачунају. Трипл-дабл Краља Џејмса за 4:1 у финалној серији. Лудница на Саут Бичу. Мајами–Оклахома 121:106.

Леброн Џејмс је коначно доказао да није без везе истетовирао натпис "Изабрани" (Chosen One) на руци. Постигао је 26 поена, уз 13 асистенција и 11 скокова у четвртој победи Мајамија над Оклахома Ситијем и закључио скраћену сезону најбоље кошаркашке лиге на свету.

Мајами је у утакмицу ушао одлучан да закључи финалну серију. Сјајно су одиграли и Двејн Вејд са 20 поена и осам скокова, Крис Бош са 24 поена и седам скокова и Мајк Милер, који је упркос бројним повредама, изрешетао кош Оклахоме и меч завршио са 23 поена.

Тиме се завршила сага о најбољем играчу НБА лиге који није успео да освоји титулу, бар кад је Леброн у питању, пошто је после девет сезона успео да оконча лошу карму која га је пратила у Кливленду, али и прошле сезоне у Мајамију.

Американ ерлајнз арена је, после последње сирене, просто експлодирала, конфети су испунили ваздух, а Леброн је подигао трофеј Лерија Обрајена.

"Било је и време... Проклетство, заиста је било време", рекао је Леброн, који је са себе скинуо и терет човека који није у стању да реши утакмицу. У финалној серији постизао је просечно 28,6 поена, уз 10,2 скока и 7,4 асистенције. Више него довољно за титулу МВП.

"Ово је најсрећнији дан у мом животу, испунио ми се сан", рекао је Џејмс.

"Пресрећан сам због њега... Желели смо да играмо заједно, јер смо знали да заједно можемо да урадимо оно што желимо", рекао је Вејд, после једине утакмице у финалној серији која је одлучена са више од пет поена разлике.

Кевин Дурант је меч завршио са 32 поена и 11 скокова, док је Расел Вестбрук постигао 19 уз скандалозаан шут из игре.

"Ово је болно", рекао је Дурант после меча.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару