Читај ми!

"Бич бојси" сурфују ка титули

Кошаркаши Мајамија победили су на свом терену Оклахому са 104:98 и дошли до 3:1 у победама у финалној серији америчке НБА лиге. До сада нико није стигао толики „минус" у финалу и пред “громовима” је тежак изазов у наставку серије. Леброн Џејм морао да напусти терен због повреде, али се вратио у финалном делу и решио утакмицу.

Тиму са Флориде потребна је још једна победа за шампионску титулу, а наредни меч играће се у ноћи између четвртка и петка, такође у Мајамију.

Слично као и у предходном мечу, Оклахома је током четврте утакмице "великог финала" водила са 17 поена у првом полувремену, али су Мајами до преокрета довели Леброн Џејмс, Двејн Вејд и Марио Чалмерс.

Оклахома је кренула силовито предвођена феноменалном игром Расела Вестбрука, који је постигао 43 поена, седам скокова, пет асистенција и добрим учинком Кевина Дуранта од 28 поена.

Али онда наступа колективни дух "бич бојса". Леброн Џејмс је био на корак од трипл-дабл учинка, дао је 26 поена, уз 12 асистенција и девет скокова а "прорадили" су и Двејн Вејд и Марио Чалмерс са по 25 кошева.

Мајами је већ у другој четвртини, серијом 16:0 дошао надомак изједначења, а до првог вођства после уводног 2:0 стигао је на почетку треће – 51:50. У финишу те деонице имао је и „плус седам".

Гости су у последњој четвртини имали и вођство (94:92), али је тада Мајами серијом 7:0 решио питање победника. Леброн Џејмс повредио се средином последње четвртине, али се вратио на терен и на два минута и 51 секунд до краја погодио кључну тројку за 97:94.

Мајами је на корак од друге титуле у историји клуба. Славље би могло да уследи већ у четвртак у "Американ ерлајнз арени", јер шампиону НБА лиге из 2006. године недостаје још само једна победа за коначни тријумф.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару