Читај ми!

О условима и навијању

Кошаркаш Партизана Рашко Катић, који због болести није играо у финалној серији плеј-офа против Црвене звезде рекао је да услови у последњем мечу нису били регуларни и да је крајње време да се сви у Србији окрену спортском и фер навијању.

Партизан је у Железнику са 86:82 победио Црвену звезду и укупним резултатом 3:1 стигао до 11. узастопне титуле првака државе.

"Ово није атмосфера у којој би требало да се одржавају спортски догађаји. Када не можеш да доведеш дете на утакмицу, онда то нису ствари у којима треба учествовати. Ок је енергија и подршка, али лако је бити "храбар" и гађати из масе. Крајње је време да се окренемо фер и спортском навијању, без бацања флаша и гађања играча", рекао је Тањугу Катић.

Катић је у петак увече у Железнику био један од ретких који је навијао за Партизан.

"Навијачи Црвене звезде и Партизана су фанатични, глупо је поредити који су бољи, и једни и други би дали све за свој клуб. Мени је црно-беле боја у срцу и шта год да се догоди увек ћу навијати за Партизан", додао је он.

Један од кључних играча Партизана у финалном мечу био је Владимир Лучић, нови репрезентативац Србије, који је атмосферу у Железнику упоредио са "врућом" двораном Јазине у Задру.

"Није могло слађе него да титулу освојимо у овим Јазинама, пред више од 2.000 навијача Звезде. Услови за игру били су тешки, међутим нисмо се уплашили атмосфере. Држали смо утакмицу у егалу и како се ближио крај утакмице противник је био све нервознији", рекао је Лучић.

Лучић је 11. узастопну титулу првака Србије посветио навијачима Партизана.

"Жао ми је што нису били са нама. Показали смо да нам је место на подијуму, да смо 11. пут заредом шампиони и да ћемо то бити и убудуће", додао је Лучић.

Спортски директор Партизана Драган Тодорић рекао је да никада у каријери није доживео услове какви су виђени у последњем мечу финалне серије.

"Од када се бавим кошарком нисам видео овако нешто, услови за игру били су немогући. Све што је пратило ову утакмицу је срамота за српску кошарку и Црвену звезду", рекао је Тодорић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару