Читај ми!

Са тврђаве на “стену”, Бошковић краљ региона

Београђанин Небојша Бошковић победио је на Red Bull King of the Rock један на један регионалном турниру и пласирао се на светско финале које ће бити одржано у септембру у Алкатразу. Бошковић је иза себе оставио 63 играча из Србије, Црне Горе и Македоније у одличној атмосфери на теренима КК Партизан на Калемегдану пред препуним трибинама.

Велико регионално финале турнира одржано је на теренима КК Партизан на Калемегдану. Висока температура није омела 64 играча да покажу оно најбоље што једно финале може да пружи, али ни публику која је испунила трибину до последњег места и створила праву финалну атмосферу!

До полуфинала испали су сви носиоци осим Небојше Бошковића из Београда и Марка Шамановића из Крагујевца. И вољом жреба морали су да играју један против другог. Бошковић је меч отворио тројком, што се испоставило као кључни моменат. После тога играло се кош за кош, што је Бошковића увек остављало у предности од бар једног поена. На крају како је отворио утакмицу, тако је и затворио, са тројком за коначних 10:5.

У другом полуфиналу састали су се прошлогодишњи победник београдских квалификација Дејан Радуловић и Дарко Дамјановић. Дамјановић је почео са три везане тројке 9:0. Међутим Радуловић се није предао и вратио се у меч. Само 12 секунди пре краја било је нерешено 13:13. Радуловић је тада направио пети фаул. Поновила се ситуација са београдских квалификација, када је такође у полуфиналу при нерешеном резултату изгубио због пете личне грешке. 

За треће место играли су Марко Шамановић и Дејан Радуловић. Крагујевчанин, Шамановић славио је убедљиву победу 12:3.

На ред је дошло дуго ишчекивано финале. Публика је окружила двојицу најчвршћих баскеташа, Небојшу Бошковића и Дарка Дамјановића. Бошковић је доминантно започео меч. Повео је са 7:0. Дамјановић није имао одговор за игру свог ривала, иста разлика остала је и на крају утакмице 12:5, и морао је да пружи руку новом "краљу" региона Небојши Бошковићу.

"Имам огроман мотив да у Алкатраз одем максимално спреман! Хтео бих тамо да покажем како се игра улични баскет у Србији. Обећавам да ћу се добро спремити за турнир и да нећу разочарати", истакао је нови "краљ" Небојша Бошковић.  

Бошковић ће 22 септембра представљати Србију и регион на светском финалу Red Bull King of the Rock  у најпознатијем светском затвору Алкатраз, у Сан Франциску. Тамо ће се борити за светску титулу "краља стене" и 20 хиљада зелених новчаница са представницима из још 25 држава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару