Читај ми!

Подгрејане наде

Одлична одбрана, концентрација у шуту и доминантност у скоку одлучиле су да Звезда победи, констатовао је тренер кошаркаша Црвене звезде Светислав Пешић. Победа над Партизаном (68:56) даје његовом тиму право да се нада да у финалној серији може да стигне до успеха.

Црвена Звезда је савладала Партизан са 68:56 и тако изједначила на 1:1 у финалној серији плеј-офа. "Не могу да се одлучим коме прво да честитам, играчима или публици која нас је покренула", признао је Пешић.

"Нема две исте утакмице, поготово не у плеј-офу. Она претходна је можда била атрактивнија, али смо њу нажалост изгубили и знали смо да до победе можемо овим путем који смо изабрали... Овог пута нам је све полазило за руком. Мислим да смо тактички били доста добри. Три ствари су решиле утакмицу: транзиција у одбрани, концентрација на шут и, наравно, доминантност у скоку", рекао је Пешић.

"Зауставили смо њихову транзицију и мислим да је то био кључ да сведемо игру пет на пет. Паркет је био клизав и није дозвољавао да се опустиш", додао је Пешић.

Звездин тренер је казао да му је драго што се публика вратила и гласно навијала.

"Сећамо се празне хале, када је било 200 људи, а писало се да је било 2.000... Партизан је увек имао предност домаћег терена, а сада има и Звезда... Не мислим да су психолошке предности, али оне долазе ако има довољно квалитета и аргумената. Физички смо добро припремљени, играчи су дисциплиновани... сада имамо право на своју илузију у следећим утакмицама", рекао је Пешић.

Тренер Партизана Владимир Јовановић рекао је да је Звезда заслужено победила, али је имао замерке и на третман судија према једином центру екипе Мирославу Радуљици.

"Нисмо почели утакмицу како смо хтели. Превише смо имали шутева за три и почетак је био некако млак, што су они искористили и 'одлепили' се на шест-седам поена разлике. После тога смо се трудили да ухватимо ритам, да мање шутирамо за три, али смо наставили да тражимо игру без 'дубине' (ван рекета)", рекао је Јовановић новинарима после меча.

Тренер Партизана поменуо је судије, наводећи да су "примиле поруку" са претходне конференције, када је Пешић иронично казао да је Радуљица нагло напредовао у игри.

"Морам да поменем да сам приметио да су судије примиле поруке са претходне конференције и сада су нашем центру јако брзо давале фаулове. Негде су чули мог колегу између редова. Јако је тешко и играти без фаулова у рекету, пошто су Звездини центри стварно проводили много времена у рекету, а само су једном свирали три секунде", рекао је Јовановић.

"Не тражим оправдање за пораз у овоме што сам рекао, само сам морао да се надовежем на свог колегу који стално прича о суђењу, ја то не радим, само причам о третману према нашем центру", рекао је Јовановић.

Плејемејкер Партизана Доминик Џејмс морао је да изађе са терена средином треће четвртине, али је Јовановић казао да ће то вероватно "бити у реду".

Јовановић је казао да ће победника серије одлучити концентрација током меча.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару