Читај ми!

Доминација Звезде у Пиониру

Црвена звезда надиграла Партизан у другом мечу плеј-офа Суперлиге и изједначила на 1:1 у серији до три победе. Пун Пионир присталица црвено-белих носио је тим до победе. Звезда доминирала током целог меча, водила и стигла до заслужене победе. Звезде - Партизана 68:56 (21:15, 21:13, 14:20, 12:8) Трећи меч у коме су домаћини црно-бели игра се 12. јуна од 20.00 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Звезда показала да може да победи Партизан. Након шест овосезонских пораза црвено-бели стигли до убедљивог тријумфа. Надиграни су црно-бели у свим елементима игре. Победа која даје наду да има места за изненађење када је у питању коначни победник финалне серије.

Звезду је предводио Омар Томас са 18 поена, Сава Лешић додао је осам, а Андреја Милутиновић, Немања Недовић и Миле Илић по седам поена. У екипи Партизана најефикаснији је био Мирослав Радуљица са 17 поена, а следили су га Владимир Лучић и Драган Милосављевић са по 10.

Меч је био решен два минута пре краја када је Сава Лешић, бивши играч црно-белих, погодио тројку и донео Звезди предност 61:55. Црно-бели након тога више нису имали снаге за преокрет, којем су били близу у завршници меча.

Партизан се боље снашао у узаврелој атмосфери Пионира и повео је са 5:1, али се Звезда полако вратила у игру, раширивши одбрану и истеравши госте из рекета. После око пет минута, поправио се и шут Звезде, а прорадили су и контранапади, тако да је после тројке Бранка Лазића око осмог минута црвено-бели тим повео са 21:14.

Звезда је и у другој деоници играла широку одбрану, удвајајући играче под кошем, а играче Партизана није служио шут из игре. Уз агресивну одбрану и пресинг црвено-белих, предност домаћих је само расла, да би у 12. минуту постала двоцифрена, 28:18.

Радуљица је био практично једини расположени играч Партизана, док је Звезда имала више расположених играча. Када је 62 секунде пре краја полувремена Доминик Џејмс направио неспортску грешку, Звезда је убрзо отишла на "плус 14", 40:26, а домаћи тим је толику разлику задржао до полувремена, 42:28.

Партизан је имао великих проблема да постигне кош, а промашивао је и много бацања. Када је у 23. минуту најрасположенији играч Партизана Радуљица добио четврти пенал, деловало је да ће Звезда преломити меч, због неколицине расположених играча и боље одбране.

Млади Немања Бешовић, међутим, достојно је заменио Радуљицу у одбрани, али је Партизан смањио разлику и задржао је на око осам поена када је Јовановић у игру увео ниску поставу, у којој је Мачван био највиши играч.

У трећој четвртини је Партизан остао без стартног плејмејкера Џејмса, који је напустио терен држећи се за лист, што је била нова отежавајућа околност за десетоструког узастопног шампиона.

Црно-бели су, међутим, имали много прилика да сустигну ривала и полако су смањивали разлику да би крајем последње деонице пришли на 58:55. Партизан је промашивао много напада док је губио са пет и три поена разлике, али се тада много ослањао на вечерас јако лош шут за три поена.

Партизан је до два минута пре краја промашио 20 шутева за три, а погодио тек три. Немоћ Звезде прекинуо је на два минута пре краја Сава Лешић тројком за 61:55. Када Партизан није искористио следећи напад, Томас је у следећем дао још један кош за великих 63:56 за Звезду.

Радуљица је потом погодио само један пенал, да би Вук Радивојевић у следећем нападу Звезде постигао тројку за 66:56 и тако ставио тачку на меч.

Црно-бели су за преосталих нешто више од минута покушавали тројкама да стигну предност, али нису успели.

Утакмица је одиграна пред око 5.000 гледалаца, а судили су Миливоје Јовчић, Урош Обркнежевић и Бранислав Мрдак.

Црвена звезда: Човић 1, Илић 7, Лазић 3, Недовић 7, Лешић 6, Суботић 2, Радивојевић 5, Николић, Томас 18, Милутиновић 7, Б. Поповић 4, П. Поповић 6.

Партизан: Кецман 2, Радуљица 17, Лучић 10, Милосављевић 10, Бешовић, Божић 1, Чакаревић 4, Џејмс 5, Мачван 5, Дјекић, Андјушић 2, Бертанс.

Подршку црвено-белима са трибина вечерас су пружили и Милан Гуровић, Милос Теодосић, Марко Кешељ и Игор Бутулија.

Партизан је у првом мечу победио 92:83, а трећа утакмица финала играће се у уторак у 20.00 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму. Шампион ће бити тим који дође до три тријумфа.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару