Читај ми!

Звезда може да парира Партизану

Тренер кошаркаша Црвене звезде Београд Светислав Пешић изјавио је уочи почетка финала плеј-офа да Партизан има бољу екипу, али да и његов тим има добре аргументе у тој борби и велики мотив да направи изненађење.

"Они су боља екипа, имају континуитет и направљен систем. Ту су црно-бели свакако у предности. Ипак, плеј-оф има своје законитости и ми желимо да искористимо своје потенцијале који нису безначајни", рекао је Пешић новинарима на Малом Калемегдану.

Стратег црвено-белих казао је да је Звезда пласманом у финале плеј-офа већ направила успех, али да то не значи да ће се задовољити овим резултатом.

"За први меч имамо доста добре аргументе и право на оптимизам. Партизан је, на неки начин, натерао и нас да размишљамо како да напредујемо и да победујемо. И у последња два меча са црно-белима смо показали да можемо да будемо равноправан ривал", објаснио је трофејни стручњак.

Пешић је истакао и да веома цени млађег колегу са клупе Партизана Владу Јовановића, који је, према његовом мишљењу, променио стил игре тог тима.

"Влада је показао карактер и види се да има свој правац. На фантастичан начин је водио и младу репрезентацију. Тачно је да још нема тај ауторитет који је годинама градио његов претходник Душко Вујошевић, али је Влада променио игру црно-белих за ове две сезоне", навео је он.

Пешић је додао и да не мисли како ће одсуство Партизановог центра Рашка Катића, који је болестан, значајно утицати на финалну серију.

"Катић је добар играча, који много напредовао и селектор Дуда Ивковић требало би добро да размисли о њему. Ипак, Партизан има систем и никада није зависио од једног играча", рекао је Пешић.

Капитен црвено-белих Вук Радивојевић оценио је да је екипа прошла тежак и дугачак пут од августа прошле године до данас.

"Момци су стварно све издржали, само ми знамо шта смо прошли. Реално, ово по именима, није најбоља екипа коју је Звезда имала претходних година. Ипак, целе сезоне форсирали смо тимску игру и против Радничког у полуфиналу доказали да смо права екипа", рекао је Радивојевић.

Финална серија плеј-офа Суперлиге игра се на три добијене утакмице, а први меч је u уторак од 20 сати у Пиониру, када ће домаћин бити црно-бели.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару