Ко је наместио драфт?

Нико није задовољан жребањем за прво место на предстојећем драфту у најјачој кошаркашкој лиги света. Тачније, нико осим Њу Орлеанса, екипе која је противно свим шансама добила право да бира прва. Ова позиција ове године доноси феноменалног Ентонија Дејвиса, звезде Кентакија. Права побуна на Твитеру.

Већ осму годину заредом најлошили тим NBA лиге неће имати право избора првог играча на драфту. Због ове (не)случајности, велики број играча довели су у сумњу сам легитимитет драфта.

Њу Орлеанс хорнетси су имали мање од 15 одсто шансе да добију први пик на драфту у јуну, али су ипак у томе испали.

Након преноса извлачења, приликом кога није приказан сам бубањ из које су се извкачиле лоптице, велики број NBA играча изразило је сумњу поводом епилога.

Хорнетси су до недавно били власништво саме лиге, да би их недавно откупио Том Бенсон, власник NFL екипе из истог града. Међутим, велики је број оних који и даље сматрају да је Дејвид Штерн, комесар NBA лиге, тај који држи све конце.

Један од првих, и један од многих, који се огласио поводом овога је сјајни центар Минесоте и некада звезда UCLA-а Кевин Лав. Одмах за њим јавио се и Рип Хамилтон, бек Чикаго Булса.

"Ко још мисли да је лутрија намештена?", написао је на свом Твитер профилу Хамилтон.

"Хаха... уопште нисам изненађен", био је коментар центра Сакрамента, ДеМаркуса Казинса.

Кошаркаши, али и јавност, сматрају да је лутрија била намештена, јер су челни људи лиге у „својим" редовима желели да виде феноменалног Ентонија Дејвиса, звезду NCAA шампиона Кентакија, кога многи виде као једног од највећих талената још од излазска Леброна Џејмса на драфт.

Њу Орлеанс Хорнетси су текућу сезону завршили као најлошија екипа Западне конференције, али су били тек четврта најгора екипа у целој лиги.

Уочи почетка сезоне Хорнетси су остали без највеће звезде Криса Пола који је трејдован у Лос Анђелес Клиперсе, а претходно је комесар НБА Дејвид Штерн стопирао његов трејд у Лејкерсе.

Највише шанси да добије првог пика имали су Џорданови Шарлот Бобкетси који су претходну сезону завршили са најгорим скором у историји НБА лиге. Бобкетси ће бирати са друге позиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару