Звезда тражи своје Делије

Црвена звезда је у победи над Радничким у другом полуфиналном сусрету Суперлиге одиграла, општи је консензус, утакмицу сезоне. Велика заслуга приписује се и навијачима београдског клуба, који су као ретко када напунили Пионир где су преселили атмосферу са Маракане. Сада, пред одлучујућу утакмицу, управа клуба са Малог Калемегдана ургира да се навијачима дозволи долазак и у Крагујевац.

Након победе над Радничким пд 76:62 и изједначења у полуфиналу кошаркапке Суперлиге на 1:1, управа клуба са Малог Калемегдана изнела је оцену да су навијачи у великој мери допринели добром резултату, али и још бољој игри београдских црвено-белих.

"Кошаркашки клуб Црвена звезда ДИВА изражава велику захвалност својим навијачима на изванредној подршци коју су црвено-бели кошаркаши имали у реванш утакмици полуфинала плеј-офа са Радничким. Делије су по ко зна који пут направиле атмосферу за памћење, од спортског догађаја створиле истински спектакл и на тај начин неизмерно помогле вољеном клубу да дође до веома важне победе", рекао је директор клуба Давор Ристовић.

Посебно је апострофирано одусство инцидената или ситуација које би на то подсетиле. Како се наводи, све је протекло у духу фер-плеја, о чему сведочи похвале делегата утакмице.

"Читава утакмица протекла је без и најмањег инцидента, без убацивања тврдих предмета на терен и било каквог погрдног скандирања. На тај начин су најватреније присталице црвено-белих одржале прави час навијања из кога би сви могли да уче. Делије су тиме показале своју културу због чега заслужују велико поштовање и све похвале. Била је то права рапсодија у црвено-белом која се са трибина пренела и на терен, демонстрација огромне љубави због чега су сви играчи, чланови стручног штаба и руководства клуба веома поносни. Такво понашање Делија и слика која је путем РТС-а послата широм Србије не представља само победу Црвене звезде већ и тријумф српске кошарке. Јер, овакав амбијент какав је виђен у уторак у Пиониру сигурно ће допринети подизању популарности игре под обручима, интересовања јавности и медија", констатовао је Ристовић.

Директор београдских црвено-белих искористио је прилику и да апелује на одговорне да дозволе навијачима Звезде долазак на „мајсторицу" у крагујевачком „Језеру".

"Такве вредности треба да негујемо и зато овим путем апелујемо на руководство Радничког, али и челнике Лиге да се Делијама омогући долазак на одлучујућу утакмицу за пласман у финале која се 1. јуна игра у дворани Језеро. Подсећамо да смо за прву утакмицу добили само педесетак улазница за чланове руководства, јер су наводно све карте биле унапред распродате. Широк телевизијски аудиторијум је могао да види да је у хали у Крагујевцу било доста слободних места. Исти изговор употребљен је и за мајсторицу на наш захтев да купимо известан контигент карата. Тренери два клуба на конференцији за медије после меча похвалили су атмосферу истакавши да је то добро за кошарку. Зато позивамо све оне који су надлежни да омогуће да кошаркашка утакмица у Крагујевцу у петак буде својеврстан празник спорта у коме ће се осим играча на терену надмудривати и навијачи на трибинама", закључио је Ристовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару