Звезда пала у Крагујевцу

Раднички из Крагујевца победио је на свом паркету Црвену звезду резултатом 84:78. Крагујевчани су тако направили значајан корак ка проласку у финале Суперлиге. Наредни меч биће одигран у београдском Пиониру, а евентуална "мајсторица" поново у Крагујевцу.

Кошаркаши Радничког победили су вечерас у Крагујевцу гостујућу Црвену звезду са 84:78 (32:18, 21:24, 17:18, 14:18) и повели са 1:0 у полуфиналној серији Суперлиге.

У финале ће се пласирати екипа која прва стигне до две победе. Наредни меч играће се у уторак у Београду.

Раднички је до победе предводио Дејвид Сајмон са 24 поена, а истакао се и Миљан Павковић са 16.

У Звезди најефикаснији је био Петар Поповић са 15 поена. Сава Лешић убацио је 13, а Немања Недовић 10 поена.

Звезда је добила три од четири четвртине, али то није било довољно да екипа тренера Светислава Пешића надокнади минус од 14 поена из прве деонице.

Домаћи тим боље је почео утакмицу и повео са 10:2. Пешић је тајм-аутима почушавао, и донекле успевао, да тргне екипу.

Уследио је, међутим, нови налет Крагујевчана, који су највише захваљујући Миљану Павковићу и Дејвиду Сајмону прву четвртину завршили са 14 поена предности.

Павковић наставио је са одличном игром и у других 10 минута, пошто је брзо погодио шут за три поена. На супротној страни Сава Лешић је убацио шест узастопних поена.

Звезда је успела добије другу четвртину, али је Раднички контролисао игру и на полувреме отишао са 11 поена предности.

Црвено-бели су у првих 20 минута имали веома лош проценат шута за три поена, пошто су погодили само два пута из 13 покушаја.

Домаћи играчи су после тога успевали да држе разлику, али је 41 секунд пре краја утакмице Звезда успела да смањи на минус четири. Победу Радничком осигурао је Мајкл Скот ефектним закуцавањем за нових, и коначних плус шест.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару