Читај ми!

Евролига кључни интерес Србије

Евролигa гледа са економског аспекта на такмичење и требало би и ми томе да се окренемо. Морамо да се изборимо да и даље имамо представника, то је кључни интерес, изјавио је "Сале национале".

Прослављени српски кошаркаш Александар Ђорђевић рекао је данас да је од кључног интереса за Србију да и даље има сигурног представника у Евролиги.

"Сале национале" је додао да су мотиви УЛЕБ-а који планира да наредне сезоне укине једно место Јадранској лиги, после чега би шампион Србије остао без директног пласмана у елитно такмичење, пре свега економске природе.

"Евролигa гледа са економског аспекта на такмичење и требало би и ми томе да се окренемо. Морамо да се изборимо да и даље имамо представника, то је кључни интерес. Мислим да је будућност европске клупске кошарке у једној јакој Евролиги са тридесетак тимова, које би се фиксно такмичили", рекао је Ђорђевић приликом отварања турнира у уличном баскету, који је одржан у оквиру Миксер фестивала.

Када је у питању борба за титулу у домаћем шампионату Ђорђевић тврди да је Партизан фаворит, али да неће бити лако да се освоји трофеј.

"Ником неће бити лако у плеј-офу, као што није лако ни освоијити титулу, али црно-бели су ту фаворити. Раднички има џокера у рукаву у лику тренера Мирослава Николића, који је у Крагујевцу подигао интересовање за спорт на највиши ниво. Драго ми је да се Војводина после доста времен појавила у завршници и добро је да се Нови Сад враћа на мапу српске кошарке, додао је Ђорђевић.

Он је минуле сезоне тренирао Бенетон и завршио је као 11. у шампионату Италије.

"У току је процес реконструисања клуба и долазак новог власника. Породица и групација Бенетон напушта спорт, близу смо да у наредних седам дана саопштимо да је дошло до промене влашништва, закључио је Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару