Читај ми!

Оклахома финалиста

Кошаркаши Оклахоме пласирали су се у финале Западне конференције НБА лиге, пошто су на свом терену савладали Лос Анђелес лејкерс са 106:90 и серију завршили са 4:1 у победама. Бостон је савладао Филаделфију са 101:85 и повео са 3:2 у серији у којој се игра до четири победе.

Расел Вестбрук, Кевин Дурент и Џејмс Харден другу годину узастопно одвели су Оклахому у финале Западне конференције.

Епилог је само за неупућене неочекиван. Чињеница је да су на страни Лејкерса искуство и традиција, али у овој полуфиналној серији искуство је поражено од младости. Чак 30 кошева Оклахома је постигла из контранапада, а њени играчи ухватили су 14 лопти више од "језераша".

 

Такав капитал не би пропустио ни слабији тим од Оклахоме која је апсолутно заслужила да се против Сан Антонија бори за улазак у велико финале.

Са 28 поена Вестбрук је био најефикаснији играч победничког тима, али је, по општем мишљењу, већи учинак имао Дурент који је, уз 25 кошева имао десет скокова и четири асистенције. Њима се придружио Харден са 17 поена.

Коби Брајант је био убедљиво најефикаснији актер утакмице са 42 коша. Одлично је одиграо и Шпанац Пау Гасол чији је учинак износио 14 поена и 16 ухваћених лопти, али подбацио је Ендрју Бајнам који је постигао тек десет кошева.

Финална серија Западне конференције почиње у ноћи између недеље и понедељка у Сан Антонију.

До треће победе против Филаделфије Селтиксе је предводио крилни центар Брендон Бас са 27 кошева, шест скокова, две украдене лопте и исто толико асистенција. Већ по обичају сјајну партију пружио је Кевин Гарнет који је утакмицу завршио са 20 поена, док је Раџон Рондо уписао још један "дабл-дабл" - 13 кошева и 14 асистенција. Први стрелац пораженог тима био је Елтон Бренд са 19 поена.

Наредна утакмица два тима игра се у Филаделфији у ноћи између среде и четвртка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару