Читај ми!

Мајами и Оклахома пред полуфиналом

Мајами и Оклахома налазе се на корак од полуфинала плеј-офа Источне, односно Западне конференције америчке професионалне кошаркашке лиге пошто су против својих ривала, Њујорка, односно Даласа, повели са 3:0 у серији у којој се игра до четири победе.

У њујоршком Медисон сквер гардену домаћин је на полувремену имао четири поена предности (40:36). Већ после треће четвртине, коју је добио са 22:16, Мајами је наговестио преокрет да би у последњој деоници (29:14) дефинитивно дотукао противника.

Покретач свих позитивних ствари у редовима Мајамија био је Леброн Џејмс, који је утакмицу завршио са 32 коша и осам скокова. Двејн Вејд је додао 20, а врло ефикасан био је и Марио Цалмерс са 19 поена.

На супротној страни предњачио је Кармело Ентони са 22 коша и осам ухваћених лопти, а расположен за игру био је још једино Тајсон Чендлер који је уз десет поена, чак 15 пута био највиши у скоку.

Наредна утакмица, такође у Њујорку, игра се у ноћи између суботе и недеље.

Ноћ између суботе и недеље могла би, уз Њујорк, да буде последња у овогодишњем шампионату и за Далас.

Актуелни шампион најјаче кошаркашке лиге света доживео је трећи пораз у дуелу са Оклахомом и по свему судећи налази се пред елиминацијом већ у четвртфиналној фази плеј-офа.

Кевин Дурант, Расел Вестрбук и Серж Ибака били су немилосрдни према Тексашанима, а најбоља илустрација њихове надмоћи огледа се у крајњем резултату - 95:79 за Оклахому. Дурант је убацио 31 кош, Вестрбук 20, док је Ибака уз десет поена имао и 11 скокова.

У пораженом Даласу најбољи утисак оставио је Немац Дирк Новицки са 17 кошева и девет ухваћених лопти.

Резултати:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Њујорк - Мајами 70:87 (0:3 у победама)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Далас - Оклахома 79:95 (0:3)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару