Читај ми!

Звезда боља од Мега Визуре

Црвено-бели добили важам меч у борби за треће место. Кошаркаши Црвене звезде победили су у новобеоградској Хали спортова екипу Мега Визуре са 79:75 (25:25, 27:18, 12:11, 15:21) у првој утакмици 11. кола Суперлиге Србије.

Изабраницима Светислава Пешића то је била шеста победа у националном шампионату, док је Мега Визура забележила седми пораз. Црвено бели поново попустили у последњој четвртини, ипак домаћин није успео да стигне до преокрета.

Црвено-бели су водили током већег дела меча, често са више од 10 поена разлике, али су дозволили домаћину да у завршници покуша да направи преокрет.

Кошаркаши Меге су у последњем минуту меча "пришли" на 75:77, али је Омар Томас са линије за слободна бацања осигурао победу црвено-белима.

Петар Поповић је био најефикаснији у Звезди са 26 поена, Омар томас је додао 15, а домаће су предводили Дејан Мусли, Бранко Милисављевић и Ненад Миљеновић са по 11 поена.

Црвена звезда има 16 бодова, као и водећи Партизан и Раднички из Крагујевца који имају утакмицу мање, док је Мега Визура шеста.

 

Пешић: Били смо борбени, али још морамо да радимо

"Ми интезивно радимо на томе на тренингу, анализирамо, али очигледно још нисмо спремни да када успоставимо контролу игре то испоштујемо до краја. Мислим да су наши момци, што се тиче борбености, дали максимум. У неком тренутку смо изгубили ритам игре и то је могло скупо да нас кошта", рекао је Пешић на конференцији за новинаре после меча.

Црвено-бели су славили са 79:75 и дошли до шесте победе у Суперлиги.
"Ми смо урадили практично све што је било потребно да одиграмо онако како треба да се игра против Мега Визуре. Скоро перфектни смо били у одбрани на њихова спољна три играча Милисављевића, Јарамаза и Миљеновића. Повећали смо предност на 16 поена, али онда смо почели да губимо конце игре", додао је Пешић.

Бек Црвене звезде Андреја Милутиновић оценио је да је кључ победе била добра игра у трећој четвртини.

"Отворили смо меч веома ангажованом одбраном. Али, било је и грешака па смо дозволили Мега Визури отворене шутеве што су они искористили и сустигли нашу предност. Мислим да је кључна била трећа четвртина у којој смо добро одиграли. Касније смо имали малих осцилација и на томе морамо да радимо, али мислим да је наша победа заслужена", истакао је Милутиновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару