Читај ми!

Воде Оклахома и Мајами

У другој утакмици четвртфинала плеј-офа Западне конференције америчке професионалне кошаркашке лиге Оклахома је савладала Далас са 102:99 и повела са 2:0 у серији у којој се игра до четири победе. Мајами је био бољи од Њујорка са 104:94, а Индијана од Орланда са 93:78.

Оклахома и Мајами сада воде са 2:0 против својих ривала у првој рунди плеј-офа, док је Индијана изједначила на 1:1. Све три екипе славиле су пред својим навијачима.

 

Победу Оклахоми обезбедио је Џејмс Харден пошто је у одлучујућим тренуцима утакмице био прецизан са линије слободних бацања. У последњим секундама изједначење је покушао да донесе Џејсон Тери, али није погодио шут за три поена.

Најефикаснији играч утакмице био је Дирк Новицки са 31 поеном, док су домаћи тим предводили Расел Вестбрук са 29 и Кевин Дурант са 26. Дурант је имао и десет скокова.

До вођства од 2:0 у четвртфиналној серији Источне конференције дошао је и Мајами. За разлику од претходне утакмице у којој је декласирао Њујорк (100:67), Мајами је јутрос свог ривала добио са "скромних" десет кошева разлике (104:94).

Мајами је на Флориди све време имао контролу у мечу са Њујорком, а домаћи тим до победе су водили Двејн Вејд са 25, Крис Бош са 21 и Леброн Џејмс са 19 поена. Џејмс је имао још девет асистенција и седам скокова.

У екипи Њујорка најбољи је био Кармело Ентони са 30 поена и девет скокова. Амаре Стодемајер је додао 18 поена и седам скокова, а како преносе амерички медији, он је после утакмице разбио стакло иза којег се налазио противпожарни апарат, због чега му је указана медицинска помоћ.

"Тако сам љут на себе. Извињавам се навијачима Никса и екипи. Не поносим се оним што сам урадио", поручио је касније Студемајер преко Твитера.

С обзиром на то да је Иман Шамперт у недељу покидао лигаменте колена, Њујорк ће у наставку серије морати да се снађе без двојице "стартера".

 

У дуелу Индијане и Орланда одлучујућа је била трећа четвртина у којој је домаћи тим серијом 25:5 дошао до 15 поена предности.

Индијану су до изједначења у серији водила тројица играча са по 18 поена - Дени Гренџер, Дејвид Вест и Џорџ Хил. Поен мање постигао је Пол Џорџ, који је имао и осам скокова. По броју ухваћених лопти истакао се и Вест са 11, док је Рој Хиберт имао 13 скокова.

 

Најефикаснији у екипи Орланда био је Глен Дејвис са 18 поена, а имао је и 10 скокова.

Резултати:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Мајами - Њујорк 104:94 (2:0 у серији у којој се игра до четири победе)

Индијана - Орландо 93:78 (1:1)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Оклахома - Далас 102:99 (2:0)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару