Лин "продаванији" од Кобија

Џереми Лин, за рекордно кратко време, постао је сензација у Америци и у свету. Навијачи су то препознали на прави начин, што се огледа и у чињеници да је дрес до пре само неколико месеци анонимног кошаркаша продаванији од дреса Леброна Џејмса и Кобија Брајанта. Испред Лина само Дерик Роуз.

Након завршетка регуларног дела NBA лиге, најјача кошаркашка лига на свету објавила је традиционалну листу најпродаванијих дресова, базирајући своје податке на основу интернет продаје и продаје у званичној продавници на Менхетну.

Први пут у каријери Дерик Роуз, најмлађи МВП лиге, налази се на првом месту ове табеле. Међутим, изненађење за неке представља чињеница да се Џереми Лин, апсолутна сензације ове сезоне, налази на другој позицији.

Он је тако надмашио, до недавно, неупоредиво популарније звезде као што су Коби Брајант, Леброн Џејмс, Кармело Ентони и многи други.

Ово је додатно занимљиво када се има у виду да је рачунање продаје дресова почело у априлу 2011. године, а Лин се у трку укључио тек средином фебруара ове године, када је и преко ноћи постао откровење лиге. Његов дрес није се куповао само у Сједињеним Државама, већ и широм света путем интернета, нарочито у Азији, тачније Кини.

И заиста, није мала ствар имати продаванији дрес од Кобија, који је у претходних 12 година чак шест пута заузео прво место.

Што се тиче тимова највише продатих дресова имају Чикаго булси, Њујорк никси, Лос Анђелес лејкерси, Мајами хит, Далас маверикси и Бостон селтикси.

Листа 15 најпопуларнијих NBA дресова:

1. Дерик Роуз, Чикаго Булс

2. Џереми Лин, Њујорк Никс

3. Коби Брајант, Лос Анђелес Лејкерс

4. Леброн Џејмс, Мајами Хит

5. Кармело Ентони, Њујорк Никс

6. Двејн Вејд, Мајами Хит

7. Дирк Новицки, Далас Меверикс

8. Кевин Дурант, Оклахома сити Тандер

9. Блејк Грифин, Лос Анђелес Клиперс

10. Ражон Рондо, Бостон Селтикс

11. Амари Стодемајер, Њујорк Никс

12. Реј Ален, Бостон Селтикс

13. Пол Пирс, Бостон Селтикс

14. Двајт Хауард, Орландо Меџик

15. Крис Пол, Лос Анђелес Клиперс

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару