Читај ми!

НБА: А сада, спектакл

Последње коло скраћеног регуларног дела сезоне у НБА лиги није донело скоро никакве значајне резултате, осим што су кошаркаши Чикага освојили предност домаћег терена током целог плеј-офа. Одређени су парови плеј-офа, а прве утакмице ће се играти, по нашем времену, у ноћи између суботе и недеље.

Чикаго је добар део сезоне која је скраћена због прошлогодишњег локаута одиграо без Дерика Роуза, али је и тако успео да избори предност домаћег терена у доигравању.

 

Булси су синоћ на свом терену "испрашили" Кливленд са 107:75, а тренер тима Том Тибодау одмарао је Роуза, Луола Денга и Кајла Корвера за плеј-оф, који почиње сутра. Чикаго у првом колу дочекује Филаделфију.

 

На Западу је било нешто узбудљивије. Атланта је обезбедила предност домаћег терена над Бостоном, пошто је победила актуелног шампиона Далас са 106:89. Маверикси ће у плеј-офу почети са седме позиције и играће против Оклахоме.

 

Томе је допринела и убедљива победа Денвера над Минесотом од 131:102. Бивши центар Партизана Никола Пековић окончао је утакмицу са 18 поена и 10 скокова. Црногорац је оставио одличан утисак у својој првој НБА сезони и заузео место у стартној постави. Сада га чека операција повређеног чланка.

 

Мемфис је код куће победио Орландо са 88:76 и тако обезбедио предност домаћег терена у плеј-оф серији са ЛА Клиперсима. "Гризлији" су извели своју најјачу поставу против Меџика, који је одмарао неколицину играча.

Њујорк је победио Шарлот са 104:84 и тако тиму из Северне Каролине нанео 23. узастопни пораз. Бобкетси су скраћену сезону завршили са само седам победа и 59 пораза, што значи да им је победнички проценат био 10,6 одсто на крају сезоне, што је најгоре у историји НБА лиге.

 

У ноћи у којој су се многе звезде одмарале пред плеј-оф, исто је учинио и бек Лејкерса Коби Брајант у поразу од Сакрамента 96:113.

Резултати утакмица одиграних у ноћи између четвртка и петка:

Атланта–Далас 106:89

Бостон–Милвоки 87:74

Чикаго–Кливленд 107:75

Детроит–Филаделфија 108:86

Хјустон–Њу Орлеанс 84:77

Минесота–Денвер 102:131

Јута–Портланд 96:94

Вашингтон–Мајами 104:70

Торонто–Њу Џерзи 98:70

Мемфис–Орландо 88:76

Шарлот–Њујорк 84:104

Голден Стејт–Сан Антонио 101:107

Сакраменто–ЛА Лејкерс 113:96

Парови првог кола плеј-офа, који почиње у ноћи између суботе и недеље, су:

Источна конференција:

Чикаго (1)*–Филаделфија (8)

Мајами (2)–Њујорк (7)

Индијана (3)–Орландо (6)

Бостон (4)–Атланта (5)

Западна конференција:

Сан Антонио (1)–Јута (8)

Оклахома (2)–Далас (7)

ЛА Лејкерс (3)–Денвер (6)

Мемфис (4)–ЛА Клиперс (5)

Тимови који су први наведени имају предност домаћег терена. Број у загради означава место на табели конференције. Звездица означава тим који има укупну предност домаћег терена. Игра се на четири победе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару