Читај ми!

Повратак Пекмена

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге одиграно је шест утакмица у којима су тријумфовале гостујуће екипе, а једину победу као домаћин остварио је Сакраменто, савладавши Минесоту са 116:108. Никола Пековић се опоравио од повреде.ЛА Клиперси су забележили и шесту узастопну победу.

Кошаркаши Сакрамента победили су у гостима Минесоту са 116:108, а пораженом тиму није помогао ни црногорски центар Никола Пековић, који се вратио после седам пропуштених утакмица.

Некадашњи центар Партизана заршио је утакмицу са 17 поена за 19 минута на паркету и био је други најефикаснији играч екипе, после Кевина Лава, који је постигао 23 поена. Пековић је пропустио седам утакмица због повреде оба чланка.

 

У Сакраменту са најефикаснији били Тајрик Еванс са 24 поена, плус десет скокова и Демаркус Казин са 20 кошева и девет ухваћених лопти.

ЛА Клиперси су забележили и шесту узастопну победу после тријумфа над шампионом Даласом од 94:75. То је тиму из Калифорније најдужи победнички низ у последњих 20 година. Ренди Фоје дао је 28 поена и постигао је осам тројки, чиме је изједначио рекорд клуба. Клиперси су последњи пут победили на пролеће 1992. године, а Далас су у гостима савладали 2006.

Најефикаснији у тиму шампиона био је Дирк Новицки са 19 поена. Далас је играо без повређених Џејсона Кида и Ламара Одома.

Хјустон је у гостима победио Чикаго са 99:93, после преокрета. Чикаго је средином треће четвртине водио са 13 поена разлике, али је Хјустон тада почео да погађа и тера домаћина на грешке.

Најефикаснији у победничком тиму био је словеначки репрезентативац Горан Драгич са 20 поена, док је Луис Скола допринео са 18 поена и 12 скокова.

Чикао је у недељу изгубио од Оклахоме и тако везао два пораза после више од годину дана. Булси су играли без свог најбоље играча, Дерика Роуза, који је због повреде препона пропустио 11 утакмица до сада.

Резултати утакмица одиграних између понедељка и уторка:

Вашингтон - Милвоки 98:112

Чикаго - Хјустон 99:93

Оклахома - Мемфис 88:94

Далас - ЛА Клиперс 75:94

Сакраменто - Минесота 116:108

Портланд - Јута 97:102

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару