ЦСКА се домогао фајнал-фора

ЦСКА је успео да слави у Баскији, истина тесно, и да се укупним резултатом од 3:1 пласира међу четири најбоље екипе Старог континента. Ненад Крстић забележио је 13 поена и седам скокова. Теодосић је био скроман са само четири поена, осам асистенција и шест изгубљених лопти.

"Армејци" ипак нису дозволили изненађење. Пораз у трећем мечу четвртфиналне серије, а само други од старта Евролиге, мобилисао је све у руској екипи. Коцкања са успешном сезоном није смело да буде.

Пред десет хиљада људи у Билбао арени, руски тим је водио од почетка до краја сусрета, и сасвим заслужено су на крају славили.

Московљани су током целог меча водили са више од девет поена предности. Све до завршнице, када је Билбао серијом 11:3 пришао на само поен разлике.

Пенал завршница смањила је предност ЦСКА на три поена само пола минута пре краја, кад је Милош Теодосић промашио шут, а Ненад Крстић није успео да ухвати одбијену лопту.

Ерон Џексон смањио је предност на 70:71, даби се затим Теодосић искупио за промашај када је погодио оба слободна бацања и тиме донеопредснот својој екипи коју Билбао није успео да надокнади у последњем нападу.

У гостујућој екипи најефикаснији је био Андреј Кириленко са 23 поена. Капитен репрезентације Србије Ненад Крстић постигао је 13 поена и остварио седам скокова. Милош Теодосић асистирао је осам пута, погодио четири бацања и изгубио шест лопти.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије