Нигде као у Београду

Цела Европа зна каква је заправо публика на кошаркашким мечевима Партизана, нарочито када је на програму Евролига. Сада то знају и у Северној Америци. Алан Андерсон, некадашњи кошаркаш Цибоне и Макабија, а сада појачање Торонта, говорио је о својим искуствима са Гробарима, као и о атмосфери коју они праве на мечевима вишеструког првака Србије.

Алан Андерсон поово ће „кошаркашки хлеб" зарађивати у NBA лиги, тачније у Торонто репторсима. Андерсон је дуго времена провео у Европи, тако да је његов повратак изазвао солидну  пажњу медија у Канади.

Након две не превише успешне сезоне у Шарлот бобкетсима, пут Андерсона води преко NBA развојне лиге, прво у Виртус из Болоње и у кратком периоду руски Тријумф. Након тога, следи епизода у Цибони.

Сасвим логично, играјући за тим из Хрватске престонице често је посећивао и Београд. Гостовања у Пиониру, међутим, нису му остала у лепом сећању.

"То је Србија, а ја сам играо за хрватски тим. Понекад када смо играли у Београду дочекивала би нас по три пуна аутобуса полиције. Правили су кордоне како бисмо безбедно прошли од аутобуса до дворане", рекао је Андерсон у интервјуу за канадски The Province.

"Према нама су летели упаљачи и метални предмети. До њих су долазили у хали, ломећи металне предмете из тоалета, пошто на улазу постоје детектори за метал. Када се загревате... (Андерсон је затим гестикулацијом и звучним ефектом покушао да дочара тренутак када предмет пролеће поред њега). Ох, човече, нисам могао да се загревам. Замало ме је један погодио. Атмосфера је луда", рекао је видно узбуђени Американац.

Андерсон је након Цибоне играо за Макаби и Барселону. Са „Поносом Израела" такође је гостовао у Београду. Његов тим је два пута поражен пред феноменалном публиком Београдске арене, а Партизан је 2010. године након једног од тих тријумфа отишао и на фајналфор.

Пре повратка у NBA носио је дрес Шандонг лајонса. На живот у Кини није успео да се навике, због како наводи, "источњачке хране и тврдих кревета".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије