Читај ми!

Разгоропађени Никси

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге одиграно је десет утакмица у којима, сем Александра Павловића, нису учествовали кошаркаши са наших простора. Њујорк декласирао Орландо а Чикаго Атланту иако у њиховим саставима, због повреда, није било стандардних звезда.

Њујорк је поразио Орландо 108:86 иако је играо без повређених Џеремија Лина и Амареа Студемајера, који ипак неће ићи на операцију, али ће због повреде леђа паузирати још две до четири недеље.



Никси су победили осми пут у последњих девет утакмица захваљујући Иману Шамперту и Кармелу Ентонију. Обојица су постигли по 25 поена. Домаћин је током треће деонице имао чак 39 поена предности, било је 88:49 и 90:51!

Тако је Њујорк сада на осмом месту Истока и има три победе више а два пораза мање од деветопласираног Милвокија, једине реалне опасности у борби за пласман у плеј-оф.



Њујорчани су зауставили Двајта Хауарда на само 12 поена и пет скокова. Додуше, "супермен" је у игри провео само 28 минута. Најбољи код гостију био је Џамир Нелсон са 17 поена.

И Чикаго побеђује без најбољег. Дерик Роуз је још одсутан због повреде препона, у осмој утакмици заредом, али Булси не посустају, остварили су шесту победу без најбољег играча, савладали су и Атланту - 98:77.



Најбољи тим лиге (41-11) предводио је Луол Денг са 22 поена. Карлос Бузер је додао 20, а Тај Гибсон 19. Чикаго је убедљиво најбољи гост у НБА, сада са фантастичним скором 21-6. Владимир Радмановић није играо за Атланту.

Бостон је на седмом месту задржао одстојање у односу на Њујорк победом над Јутом - 94:82. Кевин Гарнет је убацио 23 поена и десет пута ухватио лопту, од чега је десет поена дао у последњој деоници. Брендон Бес је дао 19 поена, а Реџон Рондо је направио 14 асистенција. Александар Павловић је постигао пет поена и имао два скока за 12 минута.



Кевин Лав је опет блистао - са 40 поена и 19 скокова у победи Минесоте над Шарлотом (88:83).
Лав је на 14 од последњих 15 утакмица постигао бар 20 поена, а ове сезоне је 44 пута остварио "дабл-дабл" учинак, што је успео у девет узастопних мечева!Никола Пековићи Дарко Миличић нису били у поставама.



Резултати одиграних утакмица:

Шарлот - Минесота 83:88

Кливленд - Детроит 75:87

Њујорк - Орландо 108:86

Торонто - Денвер 105:96

Атланта - Чикаго 77:98

Њу Џерси - Индијана 100:84

Бостон - Јута 94:82

Сакраменто - Сан Антонио 112:117

Голден Стејт - Њу Орлеанс 87:102 и

Л.А. Клиперс - Финикс 103:86

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
36° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије