Читај ми!

Далас влада Тексасом, Оклахома Западом

Маестрални Новицки предводио је Далас у победи над ривалом из Тексаса, Хјустон Рокетсима. Оклахома тријумфом над Портландом учврстила владавину у Западној конференцији. До нове победе дошли и Лејкерси уз сјајне игре Брајанта и Гасола.

Кошаркаши актуелног шампиона НБА лиге Даласа победили су Хјустон у дуелу два тима из Тексаса, а до тријумфа су дошли и Лос Анђелес Лејкерси и Оклахома.

Шампиони су до 29. победе у сезони дошли на свом паркету победом над Рокетсима, а екипу је предводио Дирк Новицки који је убацио 21 поен, Шон Мерион је додао 11 скокова, а резерве Маверикса умногоме су допринеле победи помогавши са 48 поена.

Најбољи са клупе био је Родриг Беобуа који је постигао 14, а Брендан Вајт 12 кошева.

Хјустон је у серији лоших резултата и пораз од Даласа им је шести заредом. Иако су имали вођство на полувремену, Рокетси се враћају без победе. Добру партију пружио је Аргентинац Луис Скола који је убацио 22 коша.

Рокитси су сада девети на табели Западне конференције и бориће се са Денвером, Јутом Мемфисом и Финиксом за неко од места која воде у плеј-оф.

Лејкерси су у узбудљивом мечу у Оукланду успели да савладају Голден стејт вориорсе са 104:101 и упишу 31. тријумф у сезони.

Коби Брајант водио је екипу до победе са 30 поена, По Гасол додао је 19 кошева уз 13 скокова. Код домаћина Дејвид Ли и Ричард Џеферсон дали су по 23 поена.

Оклахома, водећи тим Западне конференције, наставља са победама, а 38. су забележили у Портланду где су сваладали домаће Блејзерсе са 105:95.

Расел Вестбрук био је расположен за игру и убацио 32 поена уз осам асистенција, Кевин Дурант додао је 25, док је центар Серж Ибака донео предност у скоку убележивши 12 ухваћених лопти и шест блокада.

У домаћем тиму Џеј-Џеј Хиксон забележио је 21 поен, Ламаркус Олдриџ 20, што није било довољно за Портланд који сада има 27 пораза уз 23 тријумфа и мале шансе да се нађе у доигравању.

У осталим мечевима, Филаделфија је савладала Кливленд са 103:85, Милвоки је био бољи од Атланте 108:101. Сан Антонио је победио Финикс 107:100, а Мемфис је био бољи од Минесоте 93:86.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије