Читај ми!

Миличић, грешка каријере

Џо Думарс, генерални менаџер Детроит Пистонса, још увек не може да прежали што је на НБА драфту 2003. године изабрао Дарка Миличића. Девет година касније, много слабије пласирани играчи остварили су запажене каријере у НБА и европској кошарци.

НБА драфт 2003. године био је један од најјачих у историји Лиге. Неки од најбољих светских кошаркаша те године ушли су у најјачу кошаркашку лигу, а готово десет година касније могуће је говорити о томе како је ко прошао на драфт-лутрији.

"Апсолутно је Дарко Миличић моја највећа грешка. Нисмо се добро припремили за тај драфт, недостајале су нам многе информације о Миличићу, једноставно нисмо имали позадину. Сада, када бирамо идемо толико далеко да истражујемо све до најситнијих детаља", изјавио је Џо Думарс, који је јавно признао да је пропустио много на избору пре девет сезона.

Генерални менаџер Детроит пистонса пропустио је да ангажује играче попут Кармела Ентонија, Криса Боша, Двејна Вејда, који су били трећи, четврти и пети "пик", иза неприкосновеног Леброна Џејмса и српског центра.

"Надам се да нећу два пута направити исту грешку. Ипак, и промашаји су саставни део овог посла, из сваког морате извући поуку. Анализирали смо добро ствари са Дарком, како и због чега је дошло до такве ситуације, неће се поновити", рекао је Думарс.

Дарко Миличић је за Пистонсе одиграо 96 утакмица у периоду од 2003. до 2006. и у просеку је бележио заиста мизеран учинак, 1,6 поена и 1,2 скока по мечу, али је и освојио шампионски прстен у сезони 2003/04.

Осим поменутих звезда, 2003. године драфтован је велики број неамеричких играча попут Криса Камана, Бориса Дијаоа, Зорана Планинића, Карлоса Делфина, Леандра Барбосе, Софоклиса Скоријанидиса, Санија Бећировића, али и тадашњих Југословена Саше Павловића, Жарка Чабаркапе и Славка Вранеша.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије