Читај ми!

Минесота немоћна без Пекмена

Пековић наставио серију повреда. После сјајних партија Пекмен, као по навици, мора да паузира због повреде. За то време, Минесота губи важне утакмице у борби за плеј-оф. Миличић није играо јер тренер Аделман сматра да је српски центар тотално ван форме. Ренесанса Њујорк Никса се наставља, а серија победа настављена је тријумфом над Филаделфијом. Лејкерсима припао дерби Запада против Даласа.

Кошаркаши Сан Антонија победили су код куће Минесоту са 116:110, али гостујућитим није могао да рачуна на стартног центра Николу Пековића, који је повредио чланак.

Минесота је пре меча објавила да ће Пековић прескочити следеће две утакмице и да је он послат на додатне прегледе.

Одсуство "Балканског булдожера", како Црногорцу тепају навијачи Вулфса, није значило да ће се у тиму наћи Дарко Миличић, кога је тренер поново оставио на клупи. Миличићу је ово шеста утакмица у последњих седам да није улазио у игру, а тренер Рик Аделман образложио је то речима да је Србин ван форме и да не показује жељу да игра.

Хосе Барера постигао је 18 поена за Минесоту, а Кевин Лав је меч завршио са 17 поена и 12 скокова.

Тексашане је до тријумфа предводио Тим Данкан са 21 поеном и 15 скокова, чиме је остварио свој 724. дабл-дабл учинак у каријери, и сада му фале још три да би се изједначио са Шекилом О'Нилом, који има 727.

Ел-Еј Лејкерси су у гостима победили Далас са 109:93 и тако прекинули серију од три победе актуелног шампиона НБА лиге.

Пау Гасол погађао је скоро сваки пут и меч завршио са 27 поена, уз шут из игре 13/16. Најефикаснији је био Коби Брајант са 30 поена, уз један погодак за шпице. Он је у лету ухватио пас Гасола и, док је био у ваздуху, фаулирао га је Џејсон Кид, али је ас Лејкерса у паду погодио кош, а затим и додатно бацање.

Најефикаснији у Даласу био је Дирк Новицки са 26 поена, док је Џејсон Тери постигао 23.

Чикаго је забележио шесту узастопну победу у гостима, пошто је савладао Торонто са 94:82, иако већ у петој утакмици не може да рачуна на свог најбољег играча, повређеног Дерика Роуза.

Торонто је водио са 69:62, али је тада на сцену ступио резервни бек Џон Лукас Трећи и уз помоћ Кајла Корвера у последњој четвртини преокренуо резултат.

Лукас је постигао 13, а Корвер 10 поена у последњој деоници за преокрет и победу. Торонту је ово био трећи узастопни пораз.

Најефикаснији у победничком тиму био је Луол Денг са 17 поена, док је Репторсе предводио Демар Дерозан са 23 поена. Атланта је после продужетка победила Кливленд са 103:102, али у победничком тиму није било Владимира Радмановића, који је повређен.

Резултати утакмица одиграних у ноћи између среде и четвртка:

Торонто–Чикаго 82:94
Филаделфија–Њујорк 79:82
Орландо–Феникс 103:93
Њу Џерзи–Вашингтон 89:108
Атланта–Кливленд 103:102
Њу Орлеанс–Голден Стејт 92:101
Оклахома–ЛА Клиперс 114:91
Сан Антонио–Минесота 116:100
Денвер–Детроит 116:115
Далас–ЛА Лејкерс 93:109

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару