Читај ми!

Евролига, битка за Босфор

Четвртфинале кошаркашке Евролиге почиње у уторак мечевима Барселона -Уникс и Панатинаикос - Макаби. У дербију, Жељко Обрадовић жели да се докопа новог фајнал-фора, док је Барселона изразити фаворит против руског Уникса. У среду се играју преостала два дуела.

Четвртфиналне борбе у Евролиги почињу у уторак. Најбољих осам екипа изашло је из топ 16 фазе такмичења, а само четири екипе ће се у Истанбулу борити за титулу шампиона Европе. Победници дуела биће екипе које прве стигну до три победе, а предност домаћег терена имаће тимови који су Топ 16 фазу такмичења завршили на првом месту у групи.

Титулу брани, наравно, Жељко Обрадовић, али ће његов Панатинаикос у четвртфиналу имати можда и најтежи посао. Ривал "зеленима" биће "понос Израела", који жели после неколико година да се врати на стазе старе славе.

Ипак, ПАО има предност домаћег терена, па Израелце очекује паклена атмосфера у ОАКА арени. Жељко јури девету титулу шампиона Европе, а има довољно искуства да савлада и најјаче ривале. Панатинаикос ове сезоне није на највишем нивоу, али се може очекивати да је Обрадовић темпирао форму тако да екипа одигра најбоље када је најважније.

Са друге стране, ни Макаби се није прославио. Додуше, Израелци су били у групи са Барселоном, али су се у четвртфинале пласирали захваљујући бољој кош-разлици у односу на Бенет Канту. Ипак, играчи попут Папалукаса и Скорцијанитиса гарантују јак отпор Панатинаикосу.

Занимљива је чињеница да је Жељко Обрадовић прву титулу шампиона Европе освојио са Партизаном, пре тачно две деценије управо у Истанбулу, што само може бити мотив више за трофејног стручњака да се поново нађе на крову Европе.

Барселона је велики фаворити против руског Уникса. Како такмичење одмиче, Каталонци делују све сигурније и убедљивије и један су од највечих фаворита за освајање овогодишњег трофеја. Наварова повреда је прошлост, Лорбек и Марселињо играју сјајно, Уникс ће морати да се узда у чудо.

Ипак, руска екипа је ове сезоне у неколико наврата остваривала запажене резултата на гостујућим теренима, па се изабраници Евгенија Пашутина надају да још једном могу да изненаде фаворизованог ривала. Ако се Хенри Домеркант распуца свашта је могуће, а јака центарска линија сигурно је у стању да заустави Васкеза, Ндонга, Лорбека и Перовића.

Не треба заборавити да је Барселона у досадањем току такмичења изгубила само једна меч и то још у Сијени од фантастичног Монтепаскија, док у Топ 16 фази изабраници Ћавија Пасквала нису осетили горчину пораза.

У среду су на програму преостала два четвртфинална дуела, у којима се састају ЦСКА и Билбао, као и Сијена Олимпијакос.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару