Сингапур епицентар намештања мечева

Према најновијим сазнањима ФИФА-е, организована група са седиштем у југоисточној Азији стоји иза намештања фудбалских мечева широм света. ФИФА већ годинама, без превеликог успеха, објављује рат намештању утакмица.

Организована група са седиштем у Сингапуру по свој прилици је одговорна за намештање мечева широм света, изјавио је Крис Итон, задужен за безбедност у Светској кући фудбала. Итон, који је радио за Интерпол више од једне деценије пре него што се придружио владајућем фудбалском телу, рекао је да су докази глобалну истрагу о намештању утакмица одвели управо у државу на југоистоку Азије.

"Чини се да је управо Сингапур седиште ове организоване криминалне групе", нагласио је Итон.

О свему је већ обавештен и председник ФИФА-е Сеп Блатер који се заветовао да че окончати намештање мечева, било на клупском било на репрезентативном нивоу.

Итон је такође рекао да клађење на утакмице само по себи није толики проблем, али да организоване групе њуди које зарађују неколико десетина милиона годишње путем намештања утакмица то сигурно јесу.

Један извештај из децембра 2009. године процењује да је приход од клађења, што легалног што илегалног, на фудбалске мечеве у Азији око 200 милијарди евра.

"Када се узме у обзир оволики финансијски интерес, криминалци, грамзиви какви јесу, проналазе све могуће начине како би исцедили и последњу пару", додао је помало резигнирано Итон.

У овом тренутку није познато какве ће потезе Светска кућа фудбала повући након овох сазнања али остаје извесно да и поред овог открића намештање утакмица не престаје да буде глобални феномен и да се само индивидуалном борбом савеза појединачних земаља може доћи до помака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи