Фергусон:"Меси и Роналдо без премца"

Славни шкотски стручњак истакао је Лионела Месија и Кристијана Роналда као два, без озбиљније конкуренције, најбоља фудбалера на свету. Фергусон је као кључ њихове супериорности навео "константну тежњу ка личном напретку".

Менаџер Манчестера Алекс Фергусон навео је Лионела Месија и Криситијана Роналда као два најталентованија фудбалера на свету. Према његовим речима, оно што издваја овај двојац од свих осталих врхунских фудбалера на свету јесте жеља за радом и напретком која иде руку под руку са њиховим урођеним способностима.

„Постоје играчи, као што су Кака, Меси или Роналдо, који су урођено веома талентовани. Али то није ни близу довољно, тренинг је где неко постаје играч. Узмимо за пример Роналда, он остаје да ради самостално по завршетку сваког тренинга, и јако мали број фудбалера ради то исто", рекао је Фергусон.

„Као тренери, посвећујемо делове тренинга пријему лопте, кретању, пасу и брзини саме игре, али онај специјални квалитет, завршни детаљ, зависи само од играча. Када би се велики таленти ослањали само на свој таленат, постепено би изгубили то што их издваја од осталих. Увек морју да теже да самостално раде на себи", истакао је шкотски стручњак.

Фергусон, који сматра да је квалитет фудбала у Лиги шампиона већи од оног на Светском првенству, до извесне мере се диви и фудбалеру Реал Мадрида Каки, „иако га овај никада није потпуно одушевио оним што пружа на терену".

Фергусон је издвојио бившег капитена Милана Паола Малдинија као играча против кога је највише волео да игра.

„Његово присуство се једноставно осећало на терену. Иако никада није био технички префињен, он је играч који је много утицао на игру Милана у једном од најуспешнијих периода овог славног клуба. Заиста феноменалан играч и сјајна личност", закључио је Фергусон.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи