ОФК зауставио Војводину

Војводина је поражен. После серије од шест победа, у пролећном делу, међу којима и дерби против Партизана, Новосађани су поклекли на Карабурби, ОФК Београд је славио са 1:0. Металац, Хајдук и Инђија победили ривале идентичним резултатом - 2:0, и тако с истом бодовном разликом наставили борбу за опстанак и после 24. кола првенства Србије.

ОФК је још једном доказао да је тврд орах за велику тројку. У изузетно узбудљивој утакмици победу Романтичарима донео је Аугусто Квинтеро Батиоха у 30. минуту утакмице.

Нападач из Еквадора искористио је слабу реакцију одбрамбеног играча гостију Мирослава Вулићевића, након додавања Немање Милића, и искоса са леве стране прецизним шутом савладао голмана Војводине Жељка Бркића.

Војводина је покушала да стигне до изједначења. Притисак на гол противника трајао је током целог другог полувремена. Домаћи су вребали своју шансу из контранапада, створили су неколико прилика, али нису успели да повећају предност.

Можда и одлучујући тренутак на мечу догодио се у 82. минуту, када је играч Војводине Каран, да би спречио контри, неопрезно стартовао и зарадио црвени картон.

Војводина је до овог кола била једини тим уз Црвену звезду са максималним учинком у пролећном делу Супер лиге. После победе против Партизана прошлог викенда од 1:0 Новосађани су се укључили у трку за титулу, али данас нису успели да се изједначе на табели са Црвеном зведом и Партизаном. 
ОФК Београд има 34 бода и налази се на шестом месту Супер лиге.

Металац је у Чачку био бољи од БСК-а, Хајдук је у Кули победио Смедерево, а Инђија на свом терену Борац. Ова три тима до краја првенства водиће велику борбу за опстанак пошто Металац има 19, Хајдук 18, а Инђија 17 бодова.

Последњепласирани тим Супер лиге је Чукарички, који је изгубио од Јавора са 1:0, и тако наставио низ пораза у пролећном делу првенства.

Спартак из Суботице одржао је наду да ће до краја првенства доћи до четврте позиције и пласмана на европску сцену, пошто је данас као гост у 90. минуту изборио реми с Радом, директним ривалом за то место.

"Грађевинари" су повели голом Владимира Јованчића у 43. минуту, али су гости изједначили преко Срђана Вујаклије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи