Читај ми!

Платини за казну Фергусону

Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини подржао је одлуку Фудбалског савеза Енглеске да на пет утакмица суспендује тренера Манчестер јунајтеда Алекса Фергусона.

Фергусон је суспендован на пет утакмица јер је критиковао суђење Мартина Еткинсона на утакмици Манчестер јунајтеда и Челсија прошлог месеца, када је лондонски клуб победио са 2:1. Он је тада рекао да се "плашио најгорег" када је чуо ко ће судити дерби. ФА га је због тога оптужио за неспортско понашање, а Платини се сложио да судије треба више заштитити.

"Постоје људи који не поштују судије. Можда сам ја током играчке каријере понекад слично поступио - нисам поштовао судије јер сам био нервозан. (Вејн) Руни и Алекс Фергусон жале због тога што су учинили, јер је то било у афекту", рекао је Платини британским медијима.

"Схватам да су погрешили, а они ће бити дисциплински кажњени. Понекада нисте задовољни одлуком, али судије су ту да заштите фудбалску игру. Ми имамо правила која штите судије. Они се морају заштитити, пошто се фудбал мора заштитити", додао је председник Уефе.

Руни је почетком месеца суспендован на две утакмице јер је после постигнутог гола отрчао до телевизијске камере и опсовао у њу. Платини је рекао да разуме због чега се фудбалери током утакмице понекада лоше понашају.

"Нисам светац. Разумем због чега се такве ствари дешавају. Они су само људи и реагују на одређене ситуације. Али, то није добро и морамо да их казнимо због негативних реакција", рекао је Платини.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи