Јовановић:"Ливерпул је грешка"

Милан Јовановић дуго није коментарисао свој прелазак у Ливерпул где српски репрезентативац скоро и да не игра, а када то и чини то сигурно није на оном нивоу који га је уопште и довео из Белгије у Енглеску. Јовановић се сада огласио и рекао је оно што велики број заљубљеника у фудбал већ увелико зна.

Репрезентативац Србије Милан Јовановић је отворио душу и признао је да је селидба у Ливерпул била грешка.

Јовановић је био један од траженијих фудбалера у Европи прошлог лета, због сјајних игара у дресу Стандарда и селекције Србије.

„Број клубова који су ме пратили је велики, било их је око 15, али сам изабрао Ливерпул и погрешио. Вероватно бих био срећнији у Италији или Немачкој. Мој живот би био лепши, а мислим да би и за моју каријеру било боље да играм у Серији А или Бундеслиги", рекао је Јовановић.
Јовановића је у редове славног клуба са Енфилд роуда дошао на захтев Рафе Бенитеза, који је, међутим, недуго затим напустио клуб.

Популарни Лане је код тренера Роја Хоџсона и имао одређену минутажу, да би је потпуно изгубио доласком тренера Далглиша и сада се Јовановић бори за место на клупи.
Јовановић је био годинама један од најбољих фудбалера белгијског шампионата, али једноставно није пронашао себе у Премијер лиги.

„У Белгији сам живео у делу где је било много људи из Србије што је мој живот учинило другачијим, динамичнијим. Ливерпул је потпуно другачији. Овде сдам усамљен, готово без икога. Ја сам само усамљени странац", изјавио је Јовановић.

Оно што Јовановић означава као пресудно у свом неуспеху у Енглеској јесте неочекиван одлазак Рафе Бенитеза.

„Жалим само због тога што је тренер који ме је овде довео отишао пре мог доласка. Да је тренер Бенитез остао у клубу, верујем да би за мене све било другачије", закључио је Јовановић.

Јовановић је одиграо само 17 мечева ове сезоне за Ливерпул у свим такмичењима, и постигао је два поготка, од којих нити један није био у енглеском шампионату. На терену је укупно провео 997 минута.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи