Читај ми!

Војводина домаћин финала Купа

На Техничком састанку уочи финала Купа Србије је жребом одлучено да Војводина буде домаћин Партизану, у утакмици која ће се 11. маја играти на стадиону Црвене звезде. Меч почиње у 20.15. Цене карата од 300 до 800 динара.

Навијачи Партизана биће смештени на јужној трибини, а присталице Војводине на источној. Улазнице за те делове Звездиног стадиона коштаће 300 динара, док ће цена улазница за западну трибину бити 500 динара, а за галерију 800.

Улазнице за источну трибину продаваће се само на стадиону Карађорђе у Новом Саду, док ће оне за јужну и западну трибину моћи да се купе на стадиону Партизана.

За разлику од претходних мечева овог такмичења, у случају нерешеног исхода играће се два продужетка од по 15 минута, а ако и после тога победник не буде познат, изводиће се пенали.

На састанку одржаном у Фубалском савезу Србије договорено је да финални меч почне у 20.15, а да делегат сусрета буде генерални секретар Заједнице суперлигаша Миодраг Јанковић.

Апел да се финале игра ван Београда

Председник Скупштине града Новог Сада Александар Јовановић упутио је данас писмо председнику Фудбалског савеза Србије Томиславу Караџићу, у којем предлаже да се размотри иницијатива да се финале Купа Србије убудуће игра ван Београда.

Јовановић је предложио да се финалне утакмице одржавају по принципу кандидатуре градова и да оне не буду резервисане само за два стадиона у Београду.

"Сигуран сам да би ову иницијативу подржали и други градови који би прилику да буду домаћини финала фудбалског Купа схватили као велику част и обавезу, а и могућност промовисања најквалитетнијег фудбала у њиховим срединама", навео је Јовановић у писму.

Према његовим речима, не постоје разлози због којих би се финалне утакмице Купа Србије одржавале искључиво у Београду, на стадионима Црвене звезде и Партизана.

"Уверен сам да су и остали градови у могућности да, уз одређена додатна улагања, која се могу реализовати и у оквиру националних развојних и других програма, преузму ову обавезу на себе и испуне је на најбољи могући начин", оценио је Јовановић.

Он је навео да је Нови Сад последњих година уложио значајна средства у реконструкцију градског стадиона Карађорђе, како би његову инфраструктуру и све пратеће објекте подигао на ниво достојан највећих националних, европских и светских такмичења, не само у фудбалу него и у другим спортовима.

Јовановић је најавио да ће ускоро стадион у Новом Саду красити и нови, најсавременији рефлектори и подсетио да ће Нови Сад у јуну ове године поново бити домаћин великог европског такмичења у атлетици.

Фудбалски клуб Војводина другу годину узастопно пласирао се у финале Купа Србије, а и овај пут ће играти у Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи