Читај ми!

Просинечки и Станојевић о дербију

Партизан има предност, јер може да одигра нерешено. Верујем да су моји играчи у доброј форми, имамо добру атмосферу и верујем у победу, рекао је тренер Звезде Роберт Просинечки уочи дербија. "Играћемо првенствену утакмицу и зато ћемо ићи на победу. После дербија има још да се игра, а наш ривал има тежи распоред", поручује стратег "црно-белих" Александар Станојевић.

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки изјавио је да ће дерби у суботу највероватније одлучити ко ће у наставку шампионата ући у трку за титулу првака, као и да верује да су његови играчи спремни да победе Партизан.

"Партизан има предност, јер може да одигра нерешено. Верујем да су моји играчи у доброј форми, имамо добру атмосферу, играмо добро и верујем у победу", рекао је Просинечки на конференцији за новинаре.

Он је додао да на Партизанов стадион иде да би наставио доминацију из претходних утакмица, као и да неће мењати стил игре.

"Нека се Партизан прилагођава нама. Били су инфериорни против нас, поготово у другој утакмици. Мислим да ће пробати да нас нападну, али видећемо да ли ће успети. То су хтели и овде, па нису успели, надам се да неће ни тамо", рекао је он.

Звездин стратег додао је да не потцењује екипу Партизана која има добру, искусну екипу, али да су у "последње време пољуљани".

Просинечки је нагласио да ће хендикеп за "црвено-беле" бити изостанак "Делија", али да клуб мора да одигра утакмицу.

Он није најавио стартну поставу, јер се неколико играча пожалило на повреде, међу којима су и Нинков и Микић, док Вилотић имао повишену температуру.

На другој страни, и тренер Партизана Александар Станојевић каже да ће његов тим ићи на победу против вечитог ривала и да не размишља о нерешеном резултату.

"Играћемо првенствену утакмицу и зато ћемо ићи на победу. После дербија има још да се игра, а наш ривал има тежи распоред", рекао је Станојевић новинарима у Спортском центру "Телеоптик" у Земуну.

Партизану би одговарао и бод, пошто је у предности, али је Станојевић рекао не само да ће црно-бели ићи на победу, већ је најавио и офанзивну игру.

"То не значи да ћемо изаћи са четворицом нападача, јер то не гарантује офанзивну игру. Некад вам противник не дозволи да играте како желите", рекао је Станојевић.

Партизан је у био у кризи резултата и игре, али је јучерашњом победом над Смедеревом од 4:1 најавио прекид лоше серије. Звезда је победила у свим утакмицама овог пролећа и налазе се у успону, а у среду је победила Слободу Севојно са 5:1.

Станојевић је повукао екипу у "Земунело" и намерава да следећа два дана продју у "апсолутном миру".

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки недавно је назвао Партизан "бившим шампионом".

"Не размишљам о Робију и не знам зашто се они понашају као да су у финалу Купа. А ми смо њима преотели трофеј. Већ сам рекао да је првенство важније од Купа и да смо на њега концентрисани", рекао је Станојевић.

Новинари су га упитали за ситуацију са Домиником Адијом, који је суспендован.

"Његово понашање је превршило сваку меру. Сви играчи су се побунили против њега и драго ми је да су заједнички реаговали. Ја само био само егзекутор, извршио сам пресуду коју су они донели", рекао је Станојевић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи