Читај ми!

Војводина изненадила шампиона

Партизан, који је и поред нешто слабије форме у пролећном делу сезоне ипак био фаворит у овом сусрету, више није усамљен на врху Јелен Супелиге. Војводина, која је меч одиграла на доста високом нивоу, поред три бода из Београда носи и наду да се, после више од 20 година, титула из Београда може преселити у Нови Сад.

Фудбалери Војводине победили су Партизан са 1:0 у Београду голом Оумаруа у 77. минуту и тако учинили шампионску трку изузетно занимљивом јер су "вечити ривали" из Београда сада изједначени на врху табеле, док Новосађани имају свега три бода мање од тандема на лидерској позицији. Због победе екипе Црвене Звезде у Крагујевцу Партизан је у меч сигурно ушао са дозом притиска што се могло закључити и по профилу играча које је тренр Станојевић послао на терен од уводног минута.

Црно-бели су у меч са Војводином ушли са прилично офанзивном формацијом, у којој су била чак три нападача: Тејго, Адија и Шћеповић су од првог минута били у постави, а поред њих тренер Станојевић је одлучио да за црно-беле наступе и Стојковић, Миљковић, Савић, Крстајић, Лазевски, Петровић, Смиљанић и Саша Илић.

Са друге стане, стратег Војводине Зоран Милинковић уврстио је тек опорављеног Оумаруа, најбољег играча новосадског суперлигаша у пролећном делу сезоне, а поред њега у стартној постави су били и Бркић, Вулићевић, Павловић, Медојевић, Мојсов, Трајковић, Лазетић, Тумбасевић, Меребашвили и Брана Илић.

Прво полувреме почело је колосалном шансом у којој се нашао новопечени репрезентавивац Брана Илић, који је избегао офсајд позицију али у „ситуацији један на један" бољи је био голман Стојковић.

Протекло је двадесетак минута првог полувремена, а црно-бели нису успели да наметну свој стил игре јер је Војводина прилично храбро ушла у овај меч. На моменте су и Новосађани имали теренску иницијативу, но шанси после малопре поменуте Илићеве није било.

Гости су показали зубе у Хумској, потпуно су умирили Тејга који је обележио уводна кола пролећног дела сезоне, а једину шансу коју су дозволили Партизану у првом полувремену била је она коју је Крстајић имао када је после корнера главом послао лопту неколико метара покрај гола који чува репрезентативац Бркић.

Друго полувреме тимови су почели у готово неизмењеним саставима, а једина новина на терену је било присуство Немање Томића, који је добио шансу уместо Тејга.

Није се дуго чекало на узбуђења у другом делу меча јер је Саша Илић умало успео да пошаље лопту у мрежу гостију, али је након његовог шута и Бркићеве интервенције која је умирила лопту, Вулићевић у последњи час успео да спречи погодак спретном реакцијом на самој гол-линији.

У јеку Партизанове иницијативе, коју је испратила и бројна искоришћена пиротехника на јужној страни стадиона, Војводина је дошла у вођство. Акцију Лазетића добро је испратио Оумару, који се није зауставио када је лопта погодила Крстајића и отишла у страну ка Брани Илићу. Бивши нападач Црвене звезде и ОФК Београда остао у средини казненог простора и спровео лопту у мрежу након правовремене асистенције некадашњег играча Партизана са десне стране.

Уследила је фуриозна завршница, у којој су са једне стране гости били приморани на дефанзиву мада су били опасни из контранапада, док је Партизан покушавао на све начине да анулира предност ривала. Могли су се видети стихисјки напади као и готово несхватљиво груби стартови, пре свих онај Миљковића или Крстајића, али промена резултата није било.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи