Реми Рада, нова победа ОФК Београда

Мечеви 22. кола Јелен Суперлиге обиловали су изненађењима од којих је можда највеће победа Хајдука у покрајинском дербију против Спартака. Екипа Инђије, у сусрету са фаворизованим Радом, стигла је до првих бодова у десет претходних мечева.

Шест мечева 22. кола Јелен Суперлиге одиграно је у 16 часова, постигнуто је 13 погодака а забележено је и неколико неочекиваних резултата.

Највеће изненађење је свакако реми Рада са Инђијом (1:1) која је претходних девет мечева поражена. Мало ко је, такође, очекивао славље Хајдука против Спартака (1:0) и његов бег из зоне испадања.

ОФК Београд је са 2:1 савладао Борац, Слобода је коначно славила преокретом против Смедерева за 2:1, док је Чукарички поново поражен, од Јагодине 3:1. Голова није било само у дуелу Јавора и БСК-а у Ивањици.

Први гол на мечевима који су почели у 16 часова постигао је Рад који је преко Станојевића повео у Инђији. Домаћини су ипак избегли 10 узастопни пораз захваљујући изједначујућем голу Јовановића, само два минута пре краја меча.

Чукарички се понадао да ће можда остварити први тријумф у сезони против Јагодине, а ту наду додатно је подгрејао гол Ковачевића у 17. минуту на Бановом Брду. Међутим, гости су у финишу провог дела изједначили преко Ђиласа, да би у последњих пола сата преокренули резултат и головима Новковића и Бељића прекинули серију од два пораза.

Преокрет и победу остварила је и Слобода Поинт Севојно која је у Лучанима против Смедерева прекинула низ од седам мечева без славља. Гости са Дунава повели су у 21. минуту када је Ћеран затресао мрежу, а преокрет је уследио у другом полувремену, и то у последњих 20 минута. У 70. је Лукић аутоголом вратио Слободу у игру, а сва три бода донео јој је Адемовић десет минута пре последњег судијског звиждука.

Нову победу, трећу у последња четири кола, остварио је ОФК Београд, али су се "романтичари" намучили у финишу меча са Борцем. Домаћи тим повео је на "Карабурми" преко Милића пет минута пре краја првог полувремена, а гости су неочекивано изједначили десет минута пре краја голом Дамјановића. Три бода домаћин је ипак спасао само два минута касније када је репрезентативац Тривуновић реализовао пенал.

Спартак је у прошлом колу намучио шампиона Партизан и на основу игре вероватно незаслужено изгубио, али то није успео да надокнади у 22. колу у Кули. Домаћи Хајдук добио је мали покрајински дерби минималним резултатом, и то голом Ковачевића 11 минута пре краја сусрета. Хајдук је прекинуо серију од три пораза и побегао из зоне испадања захваљујући поразу Металца и ремију Инђије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи