Мажић добро водио утакмицу

Судијска комисија саопштењем одговорила на жалбу Спартака, који није био задовољан суђењем у мечу против Партизана. Судија Мажић добро делио правду. Комисија верује стручном нивоу и припремљености арбитара, првенство регуларно.

Судијска комисија Фудбалског савеза Србије данас је позитивно оценила суђење Милорада Мажића и помоћника у утакмици Спартак - Партизан и одбацила идеју да 140. вечити дерби суде арбитри из иностранства.

"Комисија је проучила све наводе из жалбе Спартака и гледањем снимка проверила одлуке судије Мажића и помоћника које су апострофиране. Установили смо да је судијски тим све своје одлуке засновао на правилима игре и слободном судијском уверењу и да је, самим тим, приговор Спартака неоснован", рекао је агенцији Бета члан судијске комисије ФСС Станиша Бељин.

Спартак је уложио приговор на суђење у утакмици у којој је Партизан победио са 2:1. Партизан је изједначио из пенала, а победоносни гол постигао је у трећем минуту судијске надокнаде из слободног ударца. Бељин је навео да судијска комисија има пуно поверење у све судије и помоћнике који се налазе на листама Супер лиге и Прве лиге Србије, а коју је усвојио Извршни одбор ФСС.

Дан касније, на жалбу фудбалског клуба Спартак стигао је одговор у виду сопштења из Партизана, да би на крају читаве приче и Црвена звезда саопштила да нема поверења у делиоце правде. 

"Комисија у потпуности верује стручном нивоу и припремљености судија за суђење утакмица националног првенства и поклања им пуно поверење, притом не прихватајући идеју да се за поједине утакмице првенства ангажују стране судије", казао је Бељин.

Он је додао да судијска комисија очекује да ће домаће судије преостале утакмице одсудити у складу са правилима игра и да ничим неће негативно утицати на регуларност такмичења, што значи да би судија Мажић могао да суди и дерби који би врло лако могао да одлучује о титули шампиона Србије.

Судијска комисија оваквом оценом суђења одбацила је и наводе Сава Милошевића и Бобана Дмитровића, који су у претходним данима изјавили да постоје нерегуларности у такмичењу и да се зна да је првенство Србије намештено.

Првенствени дерби Партизан-Црвена звезда игра се 23. априла на стадиону у Хумској улици. Црно-бели тренутно воде на табели са три бода више од градског ривала.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи