Читај ми!

Јуве тражи тренера

Управа Јувентуса полако креће у потрагу за новим тренером. Луиђи Дел Нери готово сигурно напушта Торино на крају сезоне, па се кренуло са спекулацијама о новом стратегу "старе даме".

Промена на клупи Јувентуса је скоро загарантована, али ће челни људи клуба донети одлуку тек када се сезона заврши. Луиђи Дел Нери је прошлог викенда купио себи време победом над Ромом (2:0), али ни освајање тешко достижног четвртог места на табели неће помоћи бувшем тренеру Сампдорије да добије отказ.

Тренер Наполија Валтер Мацари је први пик, али за сада Јуве разматра више опција које би се уклопиле у планове за будућност.

"Ван Гал би могао да буде варијанта, али поред њега постоје још три или четири менаџера који би могли да стигну у Торино. Мацари би могао да Напусти Напуљ на крају сезоне. Ван Гал је опција, али и Лућијано Спалети, као и Роберто Манћини", изјавио је извор близак клубу.

Доста великих имена је повезано са клубом, али у овом тренутку нема изразитог фаворита. Још увек се анализира ситуација на тржишту и сигурно је да управа неће исхитрено донети одлуку.

"Сигурно је да Јуве тражи врхунског тренера, победника. На место тренера ће доћи неко ко има победе у крви и неко ко може да гарантује победе у наредном периоду. Дел Нери није врхунски стручњак, он је само добар тренер", додаје анонимни извор.

Стара дама размишља и о Жозеу Мурињу, пошто је његова будућност у Мадриду неизвесна. Ипак, мало је вероватно да ће "посебни" стићи у Јуве пошто је његова плата ван домашаја клуба.

"Прелиминарни контакти са Мурињом су обављени, али они не морају ништа да значе, јер ништа није званично. Луј Ван Гал је био кандидат да замени Клаудија Ранијерија и од тада постоји могућност да он дође на клупу црно-белих", каже за крај особа блиска клубу.

Јувентус има осам бодова мање од Удинезеа, који се налази на четвртој позицији. „Стара дама" у недељу на свом терену дочекује Ђенову и покушаће победом да одржи шансу да обезбеди место које следеће сезоне гарантује насуп у једном од европских такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи