Читај ми!

Бари се неће поновити

Легендарни фудбалер Црвене звезде Миодраг Белодедић рекао је да "у садашњим околностима" није реално очекивати да црвено-бели понове историјски успех из Барија, када су освојили титулу шампиона Европе.

Белодедић, који је осим са Звездом титулу првака Европе освајао и са букурештанском Стеауом, каже да иста констатација важи и за румунски клуб.

" У овим временима то је нереално и немогуће. Када погледам стање у каквом се налазе и српски и румунски клубови, мислим да ће све теже бити да се достигне и групна фаза Лиге шампиона", рекао је Белодедић. Он је истакао да не може да верује како брзо је прошло 20 година од Барија и тријумфа против Олимпика из Марсеља.

"То је баш пуно времена, али мислим да се нисам много променио. Надам се да ће Звезда правити прославу годишњице, па да се опет сви окупимо, проћаскамо, мало почастимо".

Белодедић, који је и данас велики љубимац навијача Црвене звезде, каже да му "срце увек затрепери када види црвено-белу боју".

"Заиста се нисам много променио, иако ми невероватно звучи да је од Барија већ прошло 20 година. Жао ми је што нећу моћи да будем на дербију, али чуо сам се Просинечким и пожелео сам му све најбоље".

Белодедић тренутно обавља функцију директора омладинске школе у Фудбалском савезу Румуније и био је вођа њихове делегације на жребу за кадетски шампионат Европе, који ће од 5. до 15. маја бити одржан у нашој земљи.

"Често долазим у Србију, у Београд, био сам недавно у Зрењанину, где смо играли пријатељске утакмице. Овде ми је увек лепо, задовољан сам што Румунија није у групи са Србијом, а надамо се и подршци навијача". Према његовим речима, српски и румунски фудбал муче исти проблеми, а посебно истиче лошу инфраструктуру.

"У Румунији се годинама није улагало у фудбал, лоше се радило и зато смо платили скупу цену. Ипак, у последње време направили смо неки помак, изграђено је пет нових терена и овај пласман кадетске селекције на финални турнир, први после десет година, последица је тог рада", рекао је Белодедић.

Када није у Румунији или Србији, Белодедић је углавном у Шпанији, где је играо за Валенсију, Ваљадолид и Виљареал. Управо зато уверен је да ће Барселона освојити трофеј у Лиги шампиона.

"Ја увек навијам за Шпанце. Највеће шансе дајем Барселони, затим Барселони и Барселони. Једноставно, мислим да нико не може да их угрози јер играју убедљиво најбољи и најлепши фудбал", закључио је Белодедић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи