Премијер лига са зимском паузом?

Премијер лига је по многима најбоља лига на свету али многи у томе управо и виде разлог за низ просечних резултата енглеског националног тима. Сада, постоје индиције да би претходних година толико спомињана зимска пауза, од које би користи највише требало да имају фудбалери, коначно могла да постане стварност.

Из Премијер лиге најављују да је могуће да се у некој од наредних сезона уведе зимска пауза, слична оној каква постоји у највеће броју лига у Европи. Као разлог наводи се згуснут распоред можда и најјаче лиге у Европи. Жеља је да пауза у децембру или јануару освежи фудбалере и омогући им да се боље осећају у финишу сезоне у јуну.

Из најјаче лиге у Енглеској могу се чути две струје, она која заговара ову, ипак драстичну, промену у календару, као и она која не види да је ово решење примењиво у пракси.

Извршни директор Премијер лиге Ричард Скадамор изјавио је да сваки план о паузи „омета густ календар такмичења" а као кривце је означио Светску и Европску кућу фудбала. Скадамор је такође истакао да не постоје гаранције да би играчима одмор значио колико се то сада тврди.

Селектор „гордог албиона" Фабио Капело након испадања његовог тима у раној фази нокаут дела такмичења прошлогодишњег Светског првенства окривио је систем такмичења у Премијер лиги за неуспех. Капело сматра да Енлгеска никада неће остварити значајнији успех докле год се фудбалери буду одазивали позиву селектора изморени или повређени због дуге и напорне сезоне у домаћем првенству.

Енглеска чека од 1966. године значајнији успех на Европским или Светским шампионатима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи