Читај ми!

Црвена звезда - Партизан 1:0

Звезда је била боља, стварала је прилике, постигла и гол, али је све то било недовољно за пласман у финале Купа Србије. Партизан је на Маракану дошао да одбрани предност из првог меча, у томе је и успео. Калуђеровић стрелац јединог гола, Партизан, ипак, одлази на мегдан Војводини.

Црвена звезда савладала је Партизан, али није успела да надокнади минус из првог меча. Гости су на Маракану дошли да се бране, у томе су накрају и успели, а навијачи црвено-белих сигурно ће жалити за приликама које су пропуштали њихови нападачи.

Од самог старта меча видело се да црно-беле не занима напад Бајковићевог гола. Тактика са два задња везна играча јасно је ставила до знања да ће црно-бели покушати свој циљ да остваре преко дефанзиве, док је Звезда покушала офанзивном игром да савлада вечитог ривала.

У 12. минуту прва прилика за Црвену звезду, Каду је прошао по десној страни, Калуђеровић је одлично шутирао, али је Стојковић још боље интервенисао, па је велика шанса за домаће отишла у неповрат.

Са друге стране узвраћа Партизан, Миљковић се убацује из другог плана, велика опасност по Бајковића, али је Адија, репрезентативац Гане, у офсајд позицији.

Звезда полако преузима теренску иницијативу, док Партизан покушава да се ослони на контранападе и брзоноге нападаче, Тејга и Адију. Црно-бели су потпуно препустили противнику средину терена, а везисти Петровић и Медо посветили су се одбрани свог гола.

У 21. минуту, после два узасзопна корнера Црвене звезде, феноменалну прилику пропушта Борха. Колумбијац је остао заборављен на петерцу, али шутира главом поред гола Стојковића.

Радосав Петровић је први играч који је "зарадио" жути картон. После неколико неопрезних стартова фудбалера Партизана, судија Веселиновић одлучио је да казни репрезентативца Србије.

До краја полувремена, Звезда је била бољи ривал. Црвено-бели били су прилично оганзивни, нарочито је био расположен Павле Нинков по десној нападачкој страни, али озбиљнијих прилика за гол није било.

Велики број напада Звезде завршавао се центаршутевима у петерац Партизана, али су Савић и Крстајић врло лако излазили на крај са високим лоптама. Лазевски је имао великих проблема са Нинковим, Борхом и Кадуом, али на срећу црно-белих, лопта је тешко стизала до нападача Звезде.

На полувремену, оба тренера извршила су по једну измену и то обе у нападачком реду. Уместо Кадуа, прилику је добио Дарко Лазовић, док је Ивица Илиев заменио Доминика Адију.

Звезда поново креће офанзивно, Просинечки баца све карте на напад, па уместо Вешовића у игру улази Александар Јевтић.

У 53. минуту, Партизан стеже обруч око Звездиног гола, црно-бели изводе четири корнера заредом, а после једног од њих, Петровић има прилику, шутира главом, лопта погађа једног фудбалера Црвене звезде, али пролази тик поред десне стативе Бајковићевог гола.

Александар Јевтић могао је да се прослави. Нападач Звезде остао је сам на другој стативи, после центаршута Нинкова, али се није снашао и шутирао је главом поред гола.

Звезда се трудила свим снагама да постигне гол, који би им донео наду да могу да стигну минус од два гола из првог меча, али је одбрана Партизана деловала сигурно и дозвољавала је црвено-белима само ударце из даљине.

Нову измену врши Александар Станојевић. Уместо недовољно ангажованог Немање Томића у игру улазу Стефан Бабовић.

Како је време одмицало, Звезда је све агресивније кретала ка голу Стојковића. Таква игра донела је резултат у 70. минуту. Борха је прошао по десној страни, упутио приземан центаршут, а Андрија Калуђеровић нашао се на правом месту и скренуо лопту у гол Стојковића.

Пробудила се северна трибина Звездиног стадиона, нову прилику има Калуђеровић у 82. минуту, али нападач црвено-белих из врло изгледне ситуације шутира високо преко гола.

Могао је Партизан у 88. минуту да обезбеди пласман у финале Купа. Одличан контранапад извели су црно-бели, Лазевски се одлично убацио из другог плана, одлично шутирао, али је Бајковић феноменално интервенисао и спасио свој тим сигурног испадања из Купа.

Звезда је покушала у последњих неколико минута да избори једанаестерце, али је Партизан успео да одбије све нападе и на крају оствари оно што је и желео - пласман у финале Купа Србије.

Ц.звезда: 1 Бајковић, 24 Нинков, 14 Микић, 15 Вилотић, 5 Ћосић,20 Каду, 10 Евандро, 26 Иссах, 19 Борха, 28 Вешовић, 99 Калуђеровић. Играли су још: Лазовић, Јевтић и Мијаиловић.

Партизан: 88 Стојковић, 2 Миљковић, 15 Савић, 20 Крстајић, 18 Лазевски, 8 Петровић, 4 Медо, 7 Томић, 22 Илић, 28 Тејго, 40 Адија. Са клупе су ушли: Илиев, Бабовић и Смиљанић.

Меч је одигран на стадиону Црвене звезде у Београду, а главни судија меча био је Слободан Веселиновић из Ваљева

Број коментара 119

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи