Читај ми!

Звезда славила у Ивањици

Нови тријумф "црвено белих", одлична увертира пред реванш меч полуфинала Купа Србије против Партиѕана. Фудбалери Црвене звезде победили су у Ивањици екипу Јавора са 2:0.

Звезда одржава корак за комшијама. Црвено бели меч решили у првом полувремену, у другом рутински приведен меч крају. Пети узастопни тријумф београдском тиму головима су донели Александар Јевтић у 33. минуту и Андрија Калуђеровић у надокнади првог полувремена.

При резултату 0:0 судија Дејан Сантрач могао је да додели црвени картон голману Звезде Бобану Бајковићу. Он је оборио Марка Момчиловића изван шеснаестерца, али је арбитар проценио да је то прекршај за жути картон.

Гости су до предности дошли добрим ударцем главом Александра Јевтића после центаршута Срђана Мијаиловића у 33. минуту. Вођство је повећао Калуђеровић у 1. минуту продужетка првог полувремена, након што је избегао офсајд замку на додавање Кадуа Мендеша.

У другом полувремену изабраници тренера Роберта Просинечког контролисали су игру и створили неколико нових шанси за гол, али нису успели убедљивије да славе.

У финишу меча Јавор је остао са играчем мање на терену, пошто је у 83. минуту због другог жутог картона терен морао да напусти Горан Луковић.

Просинечки је по завршетку утакмице истакао да су "Звездини навијачи поново пружили велику подршку свом тиму" и оценио да је његова екипа "заслужено славила".

"Могу да будем задовољан игром, мада је чињеница да су играчи у другом полувремену почели да размишљају о утакмици у среду. Борили смо се и показали квалитетан фудбал. Сада се окрећемо утакмици са Партизаном", рекао је Просинечки.

Црвена звезда у среду на свом терену игра други меч полуфинала Купа Србије против Партизана који је славио у првом дуелу са 2:0. Звезда се са ова три бода изједначила на првој позицији Супер лиге са Партизаном, који у 18.00 на свом терену игра против Борца из Чачка. Јавор је остао на десетом месту.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи