Читај ми!

Судар "тешкаша" у Калчу

У суботу и недељу биће одиграно 31. коло италијанске Серије А. Највише пажње привлачи милански дерби, који би могао да има пресудан значај за коначни исход шампионата. Други интересантан сусред који треба издвојити играће Наполи и Лацио, док се коло затвара још једним дербијем, који у Риму играју Рома и Јувентус.

"Дерби дела Мадонина" игра се у суботу од 20.45. Милан је формални домаћин, што значи да ће знатно већи број навијача бити на њиховој страни. Највећи проблем за росо-нере представљаће суспензија Златана Ибрахимовића, који је до сада постигао 14 голова и најбољи је стрелац екипе.

Интер би победом дошао на прву позицију, а слободно се може рећи да су изабраници тренера Леонарда у много бољој форми од комшија. У првим најавама за овај дерби, име Дејана Станковића налази се међу стартних 11. У првом делу сезоне Милан је голом Ибрахимовића славио са 1:0.
Прва утакмица 31. кола биће дуел Бреше и Болоње, која је домаћој екипи веома битна за опстанак. Недељни програм почиње утакмицом између Наполија и Лација. Гости се боре за место које ће наредне сезоне гарантовати играње у Лиги шампиона, док Наполи чека кикс водећих како би се пробио до самог врха.

Удинезе би у најмању руку да задржи четврто место, а гостовање Лећеу не би смело да представља велики проблем за разигране "зебре" из Удина. Томовић би требало да заузме своје место у екипи домаћих.

Други дерби кола игра се на Олимпијском стадиону у Риму, где ће "вучица" дочекати "стару даму". Рома и Јуве нису пре почетка сезоне очекивали да ће се налазити на шестом, односно седмом месту, али оба тима даће све како би се домогли места које ће обезбедити европски фудбал следеће сезоне. Милош Красић ће играти у стартној постави, док нове лоше вести за Луиђија дел Нерија представља чињеница да неће моћи да рачуна на повређеног Ђорђа Кијелинија.

Фиорентина гостује Ћезени, а Михајловић ће највероватније ставити Љајића на клупу, док у постави неће бити Аврамова и Гулана. Сампдорија гостује Кјеву, Каљари иде на мегдан Ђенови, док ће у дербију Сицилије снаге одмерити Катанија и Палермо.

Субота:
Бреша - Болоња 18:00
Милан - Интер 20:45

Недеља:
Наполи - Лацио 12:30
Парма - Бари 15:00
Ћезена - Фиорентина
Леће - Удинезе
Ђенова - Каљари
Кјево - Сампдорија
Катанија - Палермо
Рома - Јувентус 20:30

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи