БиХ суспендована

Оно о чему се нагађало претходних дана, коначно је добило потврду. ФИФА и УЕФА суспендовале су Фудбалски савез Босне и Херцеговине. На овај корак, међународне фудбалске организације одлучиле се после неизгласавања новог стутута по којем би ФСБиХ уместо три имала једног председника.

Босна и Херцеговина је званично суспендована из свих међународних фудбалских такмичења, објавиле су ФИФА и УЕФА.

Захтев међународних фудбалских организација да се изгласа статут по којем би уместо три, БиХ имала једног председника није усвојен, так да су ФИФА и УЕФА оствариле своје раније изречене претње.

"Скупштина Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (ФСБиХ) одржан у Сарајеву 29. марта ове године, није имала неопходан кворум да усвоји нови статут, са само 22 од 54 присутна делегата који су гласали за усвајање новог статута. Као последица те одлуке ФСБиХ аутоматски је изгубио чланство до даљњег", наводи се у заједничкој изјави УЕФА и ФИФА.

Ово значи да репрезентација и клубови ове земље неће више моћи да се такмиче у међународним такмићењима, почевши од 1. априла. То такође значи да представници фудбалског савеза те земље неће моћи да организују или присуствују међународним мечевима.

"ФИФА и УЕФА дубоко жале због ове одлуке, и ускоро ће се расправљати о даљим корацима који би довели до што скоријег повратка ФСБиХ у фудбалску породицу", наводи се у саопштењу.

Репрезентације БиХ налази се у групи Д квалификација за Европско првенство где тренутно заутима четврту позицију. Следећи квалификациони меч ове репрезентације заказан је за 3. јун против Румуније.

Број коментара 72

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи