Бомба у Дортмунду

Немачка полиција спречила је терористички напад на стадиону Борусије у Дортмунду. Пронађене су три експлозивне направе у близини стадиона а младић, који је преузео одговорност, је приведен у уторак. Планирано је да бомбе експлодирају у суботу за време утакмице између Борусије и Хановера.

Полиција у Немачкој је објавила да је осујетила потенцијални бомбашки напад који је могао да угрози стадион једне од водећих немачких екипа Борусије из Дортмунда.

На срећу, три сумњива предмета која су садржала експлозивне суспстанце правовремено су пронађена и накнадно деактивирана. Бомбе су наводно требало да експлодирају за време утакмице између Борусије из Дортмунда и Хановера која је на програму у суботу.

У уторак је приведен 25-годишњи младић у Келну који се сумњичи да је умешан у цео инцидент. Он је признао да је поставио екпслозив у близини стадиона. Занимљиво је да је, још увек неименовани младић, ухапшен након анонимне дојаве. Власти у Немачкој третирају цео случај као терористички акт.

У стану осумњиченог пронађене су још три експлозивне направе које су такође деактивиране на лицу места. Према наводима полиције у стану је пронађен велики број хемикалија које су коришћене у производњи бомби.

Борусија из Дортмунда је тренутно водећа екипа немачке Бундеслиге. Стадион на коме ова екипа игра, „Зигнал Идуна парк", један је од најимпозантнијих спортских објеката у Немачкој и прима 80 хиљада посетилаца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи