Квалификације за ЕП

Голеада у Амстердаму

Холандија савладала Мађарску (5:3) и наставила серију победа у квалификацијама за Европско првенство. Сигурне победе фаворита, Словенија одиграла без голова у Северној Ирској.

Репрезентација Холандије наставила је са победама у оквиру квалификација за Европско првенство. Као и пре неколико дана, ривал је била Мађарска, али су наши северни суседи много више намучили „лале", постигавши чак три гола. Холанђани су на крају стигли до заслужене победе (5:3), а јунак „лала" био је Дирк Кујт, који је са два поготка решио питање победника.

Домаћи су први дошли до предности голом Ван Персија и тим резултатом се отишло на одмор. А онда, два брза гола Мађара, прво Рудолфа, аонда и Гере, за велики шок за домаће навијаче.

Холандија се није предавала и врло брзо стиже до преокрета, головима Снајдера и Ван Нистелроја, да би Гера поново унео неизвесност у исход меча, постигавши свој други гол. Ипак, Дирк Кујт се побринуо да Холандија избегне бламажу и настави серију победа у квалификацијама.

У осталим мечевима одиграним у уторак, није било изненађења. Фаворити су били сигурни и забележили сигурне победе.

Резултати мечева одиграних у уторак:

Чешка - Лихтенштајн 2:0 (Барош 3, Кадлец 70)
Шведска - Молдавија 2:1 (Лустиг 30, Ларсон 82 - Суворов 90)
Израел - Грузија 1:0 (Бен Хаим 59)
Турска - Аустрија 2:0 (Туран 28, Гонул 78)
Румунија - Луксембург 3:1 (Муту 24, 68, Зику 78 - Жерсон 22)
Белгија - Азербејџан 4:1 (Фертонген 12, Симонс 32п, Чадли 45, Фосен 74 - Абушов 16)
Литванија - Шпанија 1:3 (Станкевичијус 57 - Ћави 18, Кијанскас 70аг, Мата 84)
Северна Ирска - Словенија 0:0

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи