Јапанци играли за жртве

Фудбалска репрезентација Јапана одиграла је хуманитарни меч са селекцијом јапанске прве лиге с циљем прикупљања средстава за помоћ жртвама земљотреса и цунамија који су погодили ту земљу.

Капитен селекције "Самураја" и играч средине терена Волфсбурга Макото Хасебе поручио је уочи утакмице, коју је његов тим добио са 2:1, да је сада "на играчима ред да се одуже свом народу".

"Ваша подршка нам је увек била је главни извор снаге на терену, а сада је на нама ред да вас подржимо заједно са целим светом", рекао је Хасебе.

Јапанска фудбалска асоцијација је за само три дана сакупила око 183.500 долара за помоћ унесрећеним земљацима, а око 40.000 улазница за меч на Осака Нагај стадиону продато је за мење од једног сата.

Селектор изабраног тима јапанске лиге био је српски стручњак и тренер актуелног првака Јапана Нагоје Драган Стојковић, а национални тим Јапана предводио је селектор Алберто Закерони.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи