Челси нуди уговор Нејмару

Челси поново покушава да доведе Нејмара. Прошлогодишњи покушај није уродио плодом, па се клуб Романа Абрамовича поново концентрисао на исти задатак. “Плавци” су већ потписали Лукаса Пијазона, који ће се преселити у Лондон у јануару следеће године, а сада је на реду мисија која има за циљ да још једну бразилску звезду донесе на “Стамфорд бриџ”.

Нејмар је већ неко време на мети најјачих клубова Европе, а његов наступ на пријатељској утакмици између Бразила и Шкотске само је још више допринео да се европска фудбалска елита доведе у стање приправности.

Тренер Бразила Мано Менезес сматра да ће младом нападачу доста користити селидба у Европу, а посебно у Премијер лигу. Ипак, остаје да се види да ли ће се 19-годишњак одлучити да пређе у Енглеску, пошто се за њега интересују и клубови из Италије и Шпаније.

"Било би добро да Нејмар пређе у неку од најјачих лига на свету. То би значајно допринело његовом развоју. Стил игре у Енглеској побољшао би његове физичке карактеристике и научио би како да се ослобађа снажних чувара. Ако би успео да побољша тај део игре, био би више него комплетан играч", рекао је селектор Бразила.

У Нејмаровом уговору постоји клаузула која каже да сваки заинтересовани клуб мора на рачун Сантоса да уплати 37 милиона фунти, што не представља превелики проблем за Челси. Менаџер Манчестер ситија посматрао је пријатељски меч у коме је Нејмар био одличан, тако да не би било изненађење ако се у трку за потпис младог нападача укључе и "грађани".

"Не видим проблем да се Нејмар пресели у Енглеску, мада навијачи у Бразилу не воле да виде да се најбољи играчи селе из земље. Сматрам да ће његова лична мотивација, али и финансијски део уговора пресудити у његовом избору", додао је Менезес.

Реал Мадрид је последњи у низу клубова који је показао интересовање за 19-годишњег нападача Сантоса. Нејмар је пре неколико месеци изјавио да би најрадије играо у Италији, а сматра се да је Јувентус фаворит за његов потпис, бар што се тиче клубова на Апенинима. Све је извесније да ће Нејмар у следећем прелазном року заменити Бразил Европом, али остаје да се види који ће избор направити тренутно највећи таленат "кариока".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи