"Орлови" јачи од зиме

Репрезентација Србије у Талину, осим Естоније, за противника ће имати хладно време и залеђен терен. Добре вести за селектора Петровића, повратак Видића у екипу, Жигић и даље неизвесан, док би шансу могао да добије Томовић. "Орловима" остало да одраде још један тренинг.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Владимир Петровић рекао је да је наш државни тим у Естонију дошао да победи домаћина и да од тог циља неће одустати без обзира на снег и залеђен терен у Талину.

Он је изјавио да неповољни временски услови, који владају ових дана у тој прибалтичкој земљи, "нису нормални за играње фудбала", али да не размишља превише о томе, јер је у питању фактор на који не може да утиче.

"Бодови из ове утакмице за нас могу да буду пресудни у борби за пласман на Европско првенство. Желимо победу, без обзира на то што знамо да ће бити много тешко", рекао је Петровић на конференцији за новинаре у главном граду Естоније.

Селектор Србије додао је да ће наш тим посебну пажњу обратити на контранападе домаћина како не бисмо "платили скупу цену", као у првом мечу у Београду, који су Естонци добили са 3:1.

"У ситуацији смо да нам из различитих разлога недостаје чак осам играча, али добра вест је што нам се враћају Немања Видић који ће сигурно играти од првог минута, и Никола Жигић, за кога још не знамо колико је спреман", рекао је Петровић.

Селектор није саопштио састав тима, али се очекује да ће осим Жигића и Видића шансу добити и Ненад Томовић, који би требало да игра на позицији десног бека. Бранислав Ивановић би се преселио на позицију штопера и заиграо у тандему са Видићем, уместо повређеног Невена Суботића.

Репрезентативцима Србије је остало да одраде још један тренинг који треба да почне у 19 часова по локалном, односно 18 часова по српском времену. Још се не зна да ли ће тај тренинг бити одрађен на главном терену, стадиону Ле Кок, или ће, као и дан раније, "орлови" тренирати на помоћном терену.

Утакмица Естонија-Србија игра се, у оквиру Ц групе квалификација за Шампионат Европе 2012. године у Пољској и Украјини, у уторак од 20.30. Главни судија биће Холанђанин Хендрикус Бас Нијхуис.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи