Србија против зиме и Естонаца

Фудбалска репрезентација Србије стигла је у Талин, где ће одиграти квалификациону утакмицу за првенство Европе против домаће Естоније. Србија ће играти без суспендованих Красића и Станковића, али су се у тим вратили Видић и Жигић. У Естонији прилично хладно. Први тренинг одржан у недељу од 17.15 по српском времену.

 

Репрезентацију Србије дочекало је сунчано време по доласку у Талин, престоницу Естоније. Али и снег око аеродрома, темепратура од 2 степена целзијуса и ветар од 34 км/х.

Двоипочасовни лет ближио се крају када је јак ветар ударио у бочни део авиона и бацио га неколико метара пред пистом што је само најавило какво је време у главном граду бивше совјетске републике. Екипа је стигла на одредиште око 15.10 минута по локалном времену које је 1 сат унапред у поређењу са временом у нашој домовини.

"Време не сме да нам буде изговор, ми смо овде дошли по три бода", рекао је Милан Бишевац пред полазак на пут.

Већ неколико дана овде је веома хладно а температура је често испод нуле. Субјеткиван осећај хладноће појачан је јаким ветром који дува на обали балтичког мора.

"Таман сам помислио да сам побегао од зиме, кад ево, опет ме дочекала", кроз осмех је рекао Милош Нинковић док је гледао снежне обрисе око аеродрома.

Играч кијевског Динама дуго игра у хладним временским условима, чак се може рећи да је то био један од адута које су искористили да избаце Манчестер сити у претходном делу Европа лиге али далеко од тога да је љубитељ оваквих околности.

Током претходних седмица и Зоран Тошић, играч московског ЦСКА, играо је у сличним условима.

"Знам шта се очекује од мене, али могу да вам кажем да игра против Северне Ирске није била моја најбоља игра. Свестан сам да је одговорност коју преузимам сада већа, али сам спреман за то."

Са екипом нема суспендованих Дејана Станковића и Милоша Красића, али су ту Немања Видић и Никола Жигић. Претпоставља се да би обојица могли да заиграју у уторак увече од 19.30 по средњеевропском времену. Уосталом, обојица су дан раније, у суботу, одрадили комплетан тренинг.

Неколико сати јучерашњег дана било је једино време које су играчи имали слободно и већ у 21 час морали су поново да буду у тренинг кампу. То што су дошли рано и могли раније да оду на спавање није било довољно Адему Љајићу, који се у недељу ујутро успавао због чега је екипа мало каснила на београдски аеродром.

Први тренинг одржан је у недељу у 18.15 по локалном, односно 17.15 по српском времену.

Скоро сви играчи тражили капу и рукавице, а поједини и патике због лошег времена и терена на којем су урадили први тренинг по доласку у Естонију. Изузимајући Невена Суботића, сви репрезентативци тренирали су на помоћном терену стадиона "Ле Кок" у Талину, на којем игра репрезентација Естоније.

Дефанзивац је остао у соби јер му је стопало отечено још од утакмице са Северном Ирском. Већ у 5-ом минуту расечена му је десна нога али је ћутао и трпео до краја меца. Тек у свлачионици економи су скупљајући опрему видели локву крви испод копачке, јер 85 минута Суботић није желео да пријави повреду. Морао је на ушивање ране коју је изазвао метални крампон на обући Лафертија, нападача Северних Ираца.

Терен је очишћен али тврд, подсећајући више на тартан него на травнату подлогу.

"Нецо, донеси ми патике, молим те", неколико минута после старта тренинга тражио је Немања Видић од имењака, економа Станковића. Радосав Петровић је морао да мења копачке да би му било лакше да одради нешто више од предвиђених 45 минута.

Није било игре на два гола али су се играчи током прве вежбе загревања поделили у две групе у којој су "маркере" који често могу да буду најава који тим ће играти.

Поред добацивања са лоптом играчи су играли "у кругу" и имали мало истрчавања. Било је смеха и шала а свако покушава да његов тим победи макар и по цену да мало вара.

За разлику од аеродрома, на тренингу репрезентације Србије није било новинара из Естоније и навијача и колекционара.

Неколико ТВ екипа и фоторепортера дочекало је српске играче сликајући их док крећу ка аутобусу. Највише пажње привукли су играчи из Енглеске али је без премца по попоуларности био Немања Видић, којем су пришле и неке девојке молећи за фотографију што је, не показујући емоције, прихватио.

Конференција за медије репрезентације Србије заказана је за уторак у подне по локалном времену, тренинг је шест сати касније.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи