Без осуде Мамића

Извршни потпредседник хрватског фудбалског прволигаша Динама Здравко Мамић није никог дискриминисао изјавом да геј фудбалери не могу да играју за репрезентацију, одлучио је суд у Загребу.

Судија загребачког Жупанијског суда Јадранка Траваш одбацила је тужбу коју су четири удружења поднела против Мамића.

Како извештавају хрватски медији, судија је пресуду образложила тиме да је Мамић изразио мишљење и дао вредносни суд користећи се правом на слободу изражавања и мишљења, оценивши да његова изјава сама по себи није дискриминација.

"Мамић не одлучује ко ће играти у репрезентацији, па не може неког ставити у неповољан и дискриминаторан положај", рекла је Травашoва и одбацила тужбу Центра за мировне студије и удружења која окупљају полне мањине.

Мамић је новембра прошле године рекао да није имао намеру да неког дискриминише, нити да то може, јер репрезентација није његова, нити је он селектор.

Дисциплинска комисија Уефе раније је с 3.000 швајцарских франака казнила бившег селектора хрватске репрезентације Ота Барића јер је изјавио да у својој репрезентацији не би волео да има хомосексуалце.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи